De jury van de Koeltrofee heeft de drie bedrijven bekendgemaakt wiens inzendingen zijn genomineerd voor de Koeltrofee 2024: IJskoud, Van Kempen Koudetechniek en ACR Klimaat.

  1. Het product FreezerData van IJskoud is een digitaal platform dat gebruik maakt van sensoren die data verzamelen van een koelsysteem. Met die data kan voorspellend onderhoud worden gedaan, waardoor de kosten van onderhoud dalen en uitval tot een minimum wordt beperkt.
  2. Van Kempen Koudetechniek heeft met hun VK-EPEX een product geïntroduceerd dat de energiekosten van een koelinstallatie verlaagt door slimme regeling aan de hand van wisselende energieprijzen. Met een algoritme wordt per koel- of vriescel bepaald wanneer er extra gekoeld moet worden of juist niet, uiteraard binnen de door de klant ingestelde temperatuurmarges.
  3. ACR Klimaat is genomineerd met de Triple Aqua warmtepomp met CO2 scroll-compressor. Door toepassing van deze compressoren en CO2 als koudemiddel, introduceren ze een warmtepomp die op natuurlijk koudemiddel draait, maar minder complex is dan de meeste huidige CO2-systemen. Daardoor kan deze worden toegepast in grotere DX-klimaatsystemen.