NVKL stond vorige week met het NVKL Paviljoen op de VSK-beurs in Utrecht. Waar het Paviljoen in 2022 nog tien lidbedrijven telde, groeide het dit jaar uit naar maar liefst 17 deelnemende partijen, waarbij sommige leden een dubbele stand afnamen. De koude- en klimaattechniek was goed vertegenwoordigd in hal 10.

Bekijk hier de stands van de paviljoenhouders

Uitgebreid programma

NVKL organiseerde dagelijks een interactief programma met dagthema’s. De NVKL-stand was zo gebouwd dat de leden er in een u-vorm omheen stonden. Zo kon er optimaal van elkaar geprofiteerd worden en had NVKL een goede binding met haar leden. Op de NVKL-stand was er genoeg te beleven. Zo verzorgde Opleidingscentrum GO° een kijkglas en VR-experience, konden scholieren en studenten deelnemen aan een leuke opdracht, maakten bedrijven kans op Taart voor de Zaak én konden bezoekers meedoen aan een potje ijssjoelen. Het tweejaarlijkse ijsblok werd deze editie ingeruild voor een ijssjoelbak, die geheel ontworpen en gefabriceerd is door onze eigen Leo van Maris.

Activiteiten

Nieuw dit jaar was het F-gassenspreekuur, waarbij bezoekers met Zohar Tzur en Coen van de Sande in gesprek konden gaan over de herziening van de F-gassenverordening. Dagelijks trok dit veel bezoekers naar ons paviljoen. Daarnaast vond er dagelijks een Duurzaam Koelen en Verwarmen rondleiding onder leiding van Miranda Groot Zwaaftink plaats, waarbij een viertal lidbedrijven een inkijkje gaven in innoverende producten in de koeltechniek. Dit jaar verzorgden Bitzer, Celsis, Güntner en Coolmark deze rondleiding. Aan het eind van de dag presenteerde quizmaster Brenda Witzier de Coole Quiz, met inhoudelijke maar ook luchtige vragen over koudetechniek. Kortom, een volle beursweek met veel hoogtepunten die hieronder per dag terug te lezen zijn.

Benieuwd naar de foto’s? Bekijk ze hier

Terugblik 6 februari: Kwaliteit & Veiligheid

Barry Sikkens, ArboAdviseur bij ArboTechniek, verzorgde de eerste NVKL Talk van de beurs. Hij vertelde de bezoekers meer over praktische stappen voor het uitvoeren van een effectieve RI&E. Hierna namen Maria Breas, projectleider bij de NLA, en Peter de Visser, directeur van ECH-Groep, het stokje over en verzorgden een NVKL Talk over het herkeuren van een koelinstallatie of warmtepomp. Hun boodschap was om klanten te helpen door ze te wijzen op het belang van herkeuren door middel van de informatiefolder. Deze kun je hier aanvragen. Na de talks was het tijd voor een High Tea voor vrouwen in de koudetechniek. Een leuke groep vrouwen kwam samen om met elkaar te netwerken onder het genot van heerlijke broodjes, quiche en zoetigheden. Hierna volgden zij een rondleiding langs diverse paviljoenhouders. Zohar Tzur was aanwezig in het VSK Kennis Theater, waar hij de bezoekers meer vertelde over de transitie naar propaan. Raadpleeg onze flyer voor meer informatie over de F-gassenverordening.

Terugblik 7 februari: Innovatie & Inspiratie

De woensdag stond in het teken van de uitreiking van de NVKL Koeltrofee. Dit jaar waren ACR Klimaat, IJskoud en Van Kempen Koudetechniek de genomineerden. Jacques Robeerst, José Komin en Richard van Driel schoven aan om hun innoverende producten toe te lichten in een NVKL Talk. In de middag vond de officiële uitreiking plaats. Voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis was uitgenodigd voor een interactieve presentatie over innovatie in de arbitrage, waarbij hij beelden liet zien van cruciale situaties in wedstrijden die door de arbitrage en de VAR met de nieuwste technologieën beoordeeld moeten worden. Hierna ging hij samen met juryvoorzitter Fons Pennartz over tot de uitreiking. José Komin van IJskoud kreeg de wisseltrofee uitgereikt voor hun product FreezerData! Lees hier het persbericht. Samen met Zohar Tzur schoof zij later deze middag aan in het VSK NieuwsCafé om over deze winnende innovatie te praten.

Terugblik 8 februari: Onderwijs & Arbeidsmarkt

Op donderdag stonden er twee presentaties op het programma. Bezoekers werden door Theo Ockhuijsen (projectleider), Jenny van den Bovenkamp (Opleidingscentrum GO°) en Harry Dekker (STEK) bijgepraat over het leren en toetsen van F-gassen en natuurlijke koudemiddelen in de koudemiddelentransitie. In de middag presenteerde Karsten Beermann, directeur informatiecentrum Koude-, Klimaat- en Energietechniek en voorzitter werkgroep ISO-norm 22712, meer over de impact van deze norm op het dagelijkse werk. Zohar Tzur en Koen de Brabander, system solution spec-in manager, verzorgden in het VSK NieuwsCafé een interview over de inzet van propaan als koudemiddel. Tot slot werd op deze dag een samenwerking tussen NVKL en STEK beklonken. Lees hier meer over in dit persbericht.

Terugblik 9 februari: Monteursdag

De laatste dag stond volledig in het teken van monteurs. Michel van Bronkhorst, trainer bij Aeres Tech, vertelde in zijn NVKL Talk meer over hoe je je als monteur het beste kunt voorbereiden op het veilig werken met propaan. Na de talk werden bezoekers en paviljoenhouders getrakteerd op heerlijke haring op roggebrood met zure room om deze mooie beursweek goed af te sluiten. NVKL geniet nog even na van een zeer geslaagde beursweek en kijkt uit naar de volgende editie!

Bekijk hier de aftermovie