Het vaststellingsloket voor de NOW-5 blijft ruim drie maanden langer open, namelijk tot en met 2 juni 2023, zo heeft minister Van Gennip van SZW besloten. Hiermee is de uiterlijke indieningsdatum voor een vaststellingsaanvraag gelijkgetrokken met de NOW6. De verlengde openstelling van het vaststellingloket geeft werkgevers langer de kans om een vaststellingsaanvraag voor de NOW-5-subsidie bij UWV in te dienen. Voor meer informatie kun je naar de website van de Rijksoverheid.

Daarbij heeft het UWV vastgesteld dat meer dan de helft van de werkgevers die tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-coronasteun, nog niet klaar is met de aanvraag van de definitieve berekening van de loonsubsidie. UWV gaat de werkgevers daar met een extra communicatiecampagne op wijzen. Werkgevers hebben tot en met woensdag 22 februari om hun definitieve omzetverlies door te geven, of uitstel aan te vragen voor hun derden- of accountantsverklaring. Doen zij dat niet, dan kan dat leiden tot terugvordering van het volledige voorschot.

Het UWV keerde in genoemde periode 9,1 miljard euro aan voorschotten uit aan 98.000 werkgevers en heeft 10 tips voor de definitieve berekening opgesteld, bekijk ze op de website van het UWV.