Habitatsingel 35
6229 RC, Maastricht
KVK: 14626354

Informatie over Freddomatic B.V.

Freddomatic is als autonome fabrikant een leider, in het ontwerpen en zelf maken van koude­- en warmte-wisselaars. We beschikken hiervoor over eigen engineering en specifiek technische produktie faciliteiten voor de maakindustrie.

Freddomatic vertaalt klantwensen voor temperatuur geconditioneerde processen, zo exact mogelijk, in functioneel bruikbare produkten en levert deze met een zo hoog mogelijke added value for money. De toegevoegde waarde ligt in eenvoud, luisteren, creëren, organiseren en doen.

Freddomatic is al meer dan 50 jaar bekend als een Nederlands bedrijf dat zich toelegt op de eigen produktie/fabricage, als ook het ontwerp van maatwerk koper- aluminium warmtewisselaars voor bedrijfsmatig koelen en vriezen.

Freddomatic is tegenwoordig uitgegroeid tot een belangrijke producent van maatwerk en serieproduktie warmtewisselaars in business to business relaties voor met name de Nederlandse als ook indirect de Europese en mondiale markt van koeltechnische fabrikanten, installatiebedrijven en project organisaties.

Sterk punt is de benadering van deze niche markt en daarbij de koppeling van de eigen ontwerp expertise aan de specificaties van een opdrachtgever. Freddomatic produceert in eigen huis diverse typen warmtewisselaars, zoals DX-verdampers, Condensorbatterijen, Warm- & Koud-medium batterijen. Het geheel volgens thermodynamische specificatie en geometrische maatvoering in overleg met de klant. De fabricage is volledig in eigen handen en vindt plaats in Maastricht.

Middels een eigen grote flexibele diversiteit van machines voor plaatbewerking, lamellen fabricage en koperbewerking met een aantal gekwalificeerde ambachtelijke disciplines, leidt dit tot levering van zowel complete warmtewisselaars met ventilatoren als ook halffabrikaten in de vorm van enkel de batterijen. Deze worden vaak bij opdrachtgevers verder geassembleerd tot een volwaardige installatie of eindprodukt, al dan niet deel uitmakend van een totaal project. Freddomatic warmtewisselaars worden na fabricage volgens PED richtlijn afgeperst. Freddomatic produceert vier verschillende lamel-geometriën met drie verschillende koper leiding diameters. Ook RVS-buizen 5/8″ met aluminium lamellen behoort tegenwoordig tot een van de varianten. Beplating van de warmtewisselaars en of complete omkastingen met axiaal ventilatoren worden geheel volgens klantspecificatie gemaakt.

Toepassing van de warmtewisselaars is globaal onder te verdelen in een aantal categorieën : Koeling voor de retail en horeca voedingsmiddelen industrie; Koeling en Heating in AGF-sectoren zoals fruitteelt, tuinbouw, zaad droog verwerkende industrie en voor bij (bloem)bol-kwekerijen; Transport- en Proces-Koeling en -Verwarming bij industriële processen; Toepassingen van batterijen in LBK luchtbehandelingskasten en nog vele andere applicaties.

Type bedrijf

  • Leverancier

Certificeringen

  • PED

Specialisaties

  • Componenten
  • Systemen

NVKL-erkenning in 2 minuten

? Hulp nodig?