29 februari 2024 2 min

NVKL zet zich als branche in voor de instroom van nieuw koeltechnisch talent in de koudetechniek. Door leerlingen en studenten kennis te laten maken met het bedrijfsleven, kunnen zij in de praktijk ervaren hoe het is om in dit vakgebied werkzaam te zijn. Om dit te faciliteren, is het van belang om lidbedrijven gemakkelijk in contact te laten treden met het onderwijs om concreet activiteiten te organiseren. Zo zorgen we gezamenlijk voor een succesvolle toekomst van onze sector.

De branche is onlangs in contact gekomen met het platform Blue-Merge. Via dit platform kun je als bedrijf aangeven dat je open staat voor contacten met onderwijsinstellingen en studenten uit jouw regio. Maar dit werkt ook andersom: onderwijsinstellingen kunnen ook jou als bedrijf benaderen of je mee wil doen. Dit is dus dé kans om in contact te treden met toekomstige medewerkers!

Hoe werkt het?

Via het platform ontvang je aanvragen voor meeloopdagen, groepsexcursies, gastcolleges, bedrijvenmarkten, stages of opdrachten. Je kunt zelf kiezen welke niveaus (mbo/hbo/wo), opleidingen en activiteiten je interessant vindt. Op het platform kun je ook zelf stages, bijbanen en startersvacatures plaatsen om direct jullie mogelijkheden bij de studenten onder de aandacht te brengen.

In welke regio?

Op dit moment is het platform vooral gericht op het midden en zuiden van het land, maar er is een ambitie om dit verder uit te breiden.

Zij gingen je al voor!

Een van onze lidbedrijven, Kemkens in Oss, is al lid van het platform. Zij hebben al aanvragen gehad voor verschillende activiteiten zoals meeloopdagen, stages en opdrachten van o.a. Fontys, Avans, de HAN en de HU. Het platform wordt ondertussen gebruikt door de technische opleidingen van 18 mbo- en hbo-instellingen. Welke dit precies zijn en een korte uitleg (3 min) over de werking van het platform vind je op deze pagina.

Bijdrage en deelname

Lijkt het je interessant om deel te nemen aan dit platform? Klik hier voor meer informatie en om je bedrijf in te schrijven. Deelname aan het platform kost 150 euro per jaar. Met de kortingscode NVKL krijg je in de gehele maand maart twee jaar deelname voor de prijs van één jaar. Er zijn op dit moment al meer dan 1.500 bedrijven op het platform aangesloten.

Online informatiebijeenkomst 25 maart

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen? Neem dan rechtstreeks contact op met Koen van Steensel. Of, speciaal voor NVKL-lidbedrijven; neem deel aan de online informatiebijeenkomst op maandag 25 maart van 16.00 tot 16:30 uur, aanmelden kan via onderstaande knop.

Je kunt je hier aanmelden

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?