Afwisseling en zelfstandigheid

Hoe ziet een werkdag van een koelspecialist er precies uit? Waar kom je en met welke werkzaamheden krijg je te maken? Het is misschien lastig een goed beeld te scheppen, daar helpen de onderstaande video’s zeker bij. Maak kennis met het specialisme koel- en klimaattechniek. Een veelzijdig baan met veel zelfstandigheid en locaties.

Het vak

Als koudetechnicus vorm je een belangrijk onderdeel van de maatschappij. Zonder koeling geen eten, geen internet, geen ….. Kijk zelf maar!

Het beroep

Weet je nog niet wat je later wil worden? Nu misschien wel! Koudetechnicus is namelijk een van de boeiendste technische beroepen. ICT, elektrotechniek, natuurkunde en werktuigbouwkunde, alles komt samen in dit mooie vak. Tel daar de goede verdiensten, de afwisseling en de zelfstandigheid bij op en je hebt een wereldbaan te pakken.

Werken in de vijfde dimensie

Bijna geen product in de wereld is gemaakt zonder techniek uit de koude- of klimaatsector! Banen genoeg dus… Maar wat doe je en waar kom je tijdens een werkdag? Bekijk het in deze video, en let op: vooral de controle is belangrijk.

Cool op hoogte

Hoe ziet een werkdag als koelmonteur eruit? Nou heel divers, je komt letterlijk op de coolste plekken in Nederland. Deze koelmonteur stijgt tot grote hoogte.

Volgens: Werken in de koudetechniek

In deze aflevering van Volgens heeft Lise een interview met Docent Kevin over de verschillende vakken en opleidingen, leert ze over de verkoop door Bernadet en leert ze van William wat het beroep als koelmonteur inhoud!

Coolest Job

YouTuber Joaquin Rinsma is in gesprek met een koelmonteur van NVKL-lidbedrijf IJskoud voor de winactie Coolest Job. Een keer per jaar organiseert NVKL een winactie speciaal voor de specialisten in de koude- en klimaattechniek. Benieuwd of er op dit moment een winactie is? Bekijk het hier.

? Hulp nodig?