Thuisstudie monteur koudetechniek

Thuisstudie monteur koudetechniek2018-09-03T09:05:19+00:00

De cursus is bedoeld voor medewerkers van koeltechnische bedrijven die om verschillende redenen niet in staat zijn de reguliere MBO opleiding bij GO° of een van de ROC’s te volgen, maar wel behoefte hebben aan belangrijke koeltechnische kennis. Daarnaast is de cursus ook bedoelt voor diegene die geïnteresseerd zijn in koudetechniek, de kennis van deze techniek willen vergroten of een loopbaan in de koudetechniek overwegen.

De opleiding staat qua niveau gelijk aan de mbo opleiding monteur koudetechniek niveau 2 en al een klein deel van niveau 3.

Hoe het werkt? Een kandidaat, of de werkgever van een kandidaat meldt zich aan via de website’s van Frigidarium of NVKL. Na betaling van (een deel) van de studiekosten ontvangt de kandidaat een inlogcode waarna het lesmateriaal digitaal beschikbaar komt. Kandidaten die liever werken met een papieren werkboek kunnen die aanvragen. De toetsen worden altijd digitaal aangeboden en ter beoordeling digitaal retour gestuurd.

De kandidaat ontvangt informatie over de werkwijze, de manier van insturen van correctiewerk en over de wijze van toetsen en examineren. Telkens na 5 hoofdstukken volgt er een toets over de afgelopen 5 hoofdstukken. Pas na het afsluiten van de toets met een voldoende, krijgt de kandidaat toegang tot de volgende 5 hoofdstukken. De gehele studie bestaat uit 30 hoofdstukken die door een gemiddeld student met voldoende inzet binnen één jaar kan worden afgerond.

De studie leidt tot een branche-erkend diploma

Regelmatig worden er praktijktrainingen georganiseerd waar de kandidaat de mogelijkheid krijgt om onder toezicht en met ondersteuning van ervaren instructeurs het geleerde in praktijk te brengen. Deelnemers aan de NVKL thuisstudie monteur koudetechniek krijgen een uitnodiging voor deze trainingsdagen en kunnen zich dan aanmelden voor deelname.
De kosten voor een dergelijke training zijn niet in de studiekosten opgenomen.

Aanmelden voor de thuisstudie kan via info@nvkl.nl.

Downloads & producten

De NVKL heeft een aantal tools ontwikkeld die voor alle leden te gebruiken zijn. Klik hier voor het volledige overzicht.

Vind een NVKL-lid

Op zoek naar een erkend installateur of leverancier? Zoek per categorie of bij u in de buurt. Ga naar onze bedrijvengids.