KliQ

De NVKL, brancheorganisatie voor koudetechniek & klimaatbeheersing, heeft per 18 november 2014 de stichting kliQ opgericht. KliQ is het certificeringshuis voor persoonscertificering in de sector Koudetechniek en Klimaatbeheersing. Hiermee wil de NVKL de kwaliteit in de sector op integrale wijze bewaken.

Door de uitfasering van F-gassen worden natuurlijke koudemiddelen steeds belangrijker. Maar omdat er aan het gebruik risico’s kleven, is certificering een logisch vervolg. Een flink deel van de ca. 10.000 monteurs die we in Nederland hebben, moet daarom bijgeschoold worden. Met cursussen die gecertificeerd zijn. Zo niet, dan blijft het risico op incidenten te groot. De NVKL wil dat haar leden hun monteurs een goede, gedegen en dus gecertificeerde opleiding kunnen aanbieden. Zodanig dat zij veilig kunnen werken met natuurlijke koudemiddelen.

Om deze reden heeft de NVKL het initiatief genomen om persoonscertificering in een door de markt gedragen certificeringsstructuur onder te brengen.

Meer informatie kunt u vinden in de flyer: Flyer kliQ

Eind- en toetstermen

Stichting kliQ heeft eind- en toetstermen opgesteld om examens ammoniak, CO2 en / of koolwaterstoffen te kunnen afnemen. De documenten met de eind- en toetstermen zijn inmiddels goedgekeurd en vanaf nu hier onderstaand te downloaden.

Downloads & producten

De NVKL heeft een aantal tools ontwikkeld die voor alle leden te gebruiken zijn. Klik hier voor het volledige overzicht.

Vind een NVKL-lid

Op zoek naar een erkend installateur of leverancier? Zoek per categorie of bij u in de buurt. Ga naar onze bedrijvengids.