Verbeter het rendement van jouw koelinstallatie

Ben je eigenaar of beheerder van een koelinstallatie? Dan is het goed om te weten dat preventief onderhoud en periodieke inspecties (lekcontroles F-gassenverordening, periodieke herkeuring) verplicht zijn om uit te voeren. Ook waarborg je hiermee het maximale rendement uit jouw klimaattechniek, warmtepomptechniek, airconditioning, climate control of andere koelinstallatie. Zo garandeer je een veilige werksituatie in kantoren en andere soorten utiliteitsbouw.

Inspecteren en onderhoud gaat verder dan regelgeving en wettelijke verplichtingenAls een koelinstallatie niet onderhouden wordt, lever je jaarlijks rendement in. Een gemist kans! Met name als je je realiseert dat inspecties en onderhoud voor een bewezen rendementsverbetering zorgen.

Download de whitepaper onderhoud koelinstallaties

Kies voor inspecteren en onderhoud

Bereik een langere levensduur door in te zetten op inspecties en onderhoud. Met een onderhoudscontract en het inplannen van periodieke inspecties, geef je hier richting aan.

  • Jaarlijks onderhoud is verplicht: voorkom hoge boetes
  • Verleng de levensduur van een koelinstallatie
  • Verhoog comfort voor gebruikers
  • Zorg voor een gezonde & veilige werksituatie
  • Waarborg kwaliteit en bespaar energie

Prettig binnenklimaat en langere levensduur

Het juiste binnenmilieu realiseren is iets dat je onder andere met een koelinstallatie doet. Op deze manier kun je een constante binnentemperatuur bereiken. Koude lucht stroomt hierdoor het gebouw binnen als daar behoefte aan is, waardoor de juiste temperatuur gehandhaafd blijft. Als een koelinstallatie op de juiste manier is afgesteld, zal het binnenklimaat op ieder moment aangenaam zijn.

Periodieke inspecties en onderhoud maken een langere levensduur mogelijk. Via een onderhoudscontract en het inplannen van periodieke inspecties, kun je hier invulling aan geven.

? Hulp nodig?