Inspectie en onderhoud

Als eigenaar of beheerder van een klimaatinstallatie ben je verplicht om preventief onderhoud en periodieke inspecties (lekcontroles F-gassenverordening, periodieke herkeuring) uit te laten voeren. Met deskundig onderhoud haal je bovendien het maximale rendement uit jouw klimaattechniek, warmtepomptechniek, airconditioning, climate control of andere klimaatinstallatie. Dit zorgt voor een veilige werksituatie in kantoren en andere soorten utiliteitsbouw.

Inspectie en onderhoud is meer dan een wettelijke verplichtingAls een klimaatinstallatie niet onderhouden wordt, lever je jaarlijks rendement in. Dat is zonde! Zeker als je bedenkt dat preventief onderhoud en periodieke inspecties voor een bewezen rendementsverbetering zorgen.

Download de whitepaper onderhoud klimaatinstallaties

Inzetten op inspecties en onderhoud

Door in te zetten op periodieke inspecties en onderhoud is daarnaast een langere levensduur mogelijk. Door middel van een onderhoudscontract en het inplannen van periodieke inspecties, kan dit op een duurzame manier ingevuld worden.

  • Jaarlijks onderhoud is verplicht: voorkom hoge boetes
  • Verleng de levensduur van een klimaatinstallatie
  • Verhoog comfort voor gebruikers
  • Zorg voor een gezonde & veilige werksituatie
  • Waarborg kwaliteit en bespaar energie

Binnenklimaat en levensduur waarborgen

In een kantoor of andere utiliteitsbouw, is het de uitdaging om het juiste binnenmilieu te creëren. Uitgangspunt is dat er een constante binnentemperatuur bereikt wordt. Verwarming en verkoeling wisselen elkaar feilloos af. Als een klimaatinstallatie op de juiste manier geïnstalleerd en onderhouden wordt, is dit op ieder moment vast te houden.

Door in te zetten op periodieke inspecties en onderhoud is een langere levensduur mogelijk. Door middel van een onderhoudscontract en het inplannen van periodieke inspecties, kan dit op een duurzame manier ingevuld worden.

? Hulp nodig?