Artikel 8 van de Arbowet verplicht werkgevers om werknemers te informeren en instrueren over veiligheids-, gezondheids- en welzijnsrisico’s. Toolbox meetings zijn een effectieve manier om aan deze wettelijke verplichting te voldoen.

Wat houden de toolbox meetings in?

Toolbox meetings zijn korte, interactieve bijeenkomsten waarin veiligheidskwesties worden besproken, risico’s worden geïdentificeerd en veilige werkmethoden worden benadrukt. Tijdens de meetings kunnen werknemers informatie en kennis delen over specifieke taken, procedures, nieuwe regelgeving en ervaringen. Dit helpt om iedereen op de hoogte te houden van relevante informatie.

NVKL stelt een Arboadviseur beschikbaar om toolbox meetings te verzorgen bij jouw bedrijf. Deze Arboadviseur is deskundig op het gebied van veiligheid en gezondheid op de werkplek. In overleg met jou zal de Arboadviseur een toolbox meeting verzorgen over een door jou gekozen onderwerp, bijvoorbeeld veilig werken op hoogte of het uitvoeren van werkplaatsinspecties.

Na de eerste toolbox meeting zal de Arboadviseur je ondersteunen bij het zelfstandig organiseren en uitvoeren van verdere toolbox meetings binnen jouw bedrijf.

De toolbox meetings zijn kosteloos voor NVKL-leden die aangesloten zijn bij WIJ Techniek. Voor overige leden geldt een gereduceerd tarief. Neem voor vragen of meer informatie contact op met Miranda Groot Zwaaftink, projectmanager TVM bij NVKL.