Krijgsman 1
1186 DM, Amstelveen
Fax: +31 (0) 36 547 87 89
KVK: 39091823

Informatie over LG Electronics Benelux

De LG Group is een Zuid-Koreaanse chaebol (conglomeraat) die actief is in elektronica, chemie, energievoorziening, handel en financiering.

De naam LG is een afkorting voor Lucky Goldstar, de naam van het bedrijf tot 1995. Voor de naamswijziging werden de producten in Zuid-Korea afgezet onder de merknaam Lucky, terwijl specifiek buitenlandse producten werden verkocht onder de merknaam Goldstar.

Thans heeft de afkorting ‘LG’ geen betekenis meer, hoewel de reclameslogan suggereert met “Life’s Good”, dat dit de verborgen betekenis van de letters is.

De LG Group is opgericht in 1947. Het eerste bedrijf van wat later de corporatie ging vormen was Lucky Chemical Industrial Co. (nu: LG Chemical). Het bedrijf was het eerste bedrijf dat actief was in de chemische sector. In 1958 vond uitbreiding plaats naar elektronica (zowel huishoudelijk als professioneel), LG werd het eerste elektronicabedrijf van Zuid-Korea.

De GS Group werd in 2005 gesplitst van LG, en kwam in handen van de familie Heo. De LG Group bleef in handen van de familie Koo.

Type bedrijf

  • Leverancier

NVKL-erkenning in 2 minuten

? Hulp nodig?