NVKL-erkenning

NVKL-erkenning2018-02-20T09:05:20+00:00

Geschiedenis NVKL-erkenning

De NVKL-leden hebben ervoor gekozen om per 1 januari 2009 een keurmerk voor installateurs in de koudetechniek en klimaatbeheersing te gaan hanteren. Door het invoeren van een eigen kwaliteitsniveau wordt er voldaan aan de wensen van de markt en kunnen NVKL-leden zich onderscheiden op kwaliteit. Met de NVKL-erkenning heeft de klant garantie van kwaliteit en professionaliteit. We noemen dit het kwaliteitslabel voor koude- en klimaattechnische installateurs.

Promotie NVKL-erkenning

Als eigenaar/gebruiker van een koude- of klimaatinstallatie kan het inschakelen van een NVKL-erkende installateur grote voordelen hebben. Laat dus zien dat u een NVKL-erkende installateur bent!

Bekijk de pagina Marketing & Promotie om te zien wat u zelf kunt doen aan promotie en wat de NVKL doet om de NVKL-erkenning bekend te maken.

De audits voor de NVKL-erkenning worden uitgevoerd door certificeringsinstelling ViaNorm-Dekra. Eén keer in de twee jaar wordt u benaderd voor een audit. De NVKL zorgt ervoor dat u goed begeleid de NVKL-erkenning kunt halen. U ontvangt van ons een ledenmap met alle benodigde informatie voor het behalen van de erkenning. Daarnaast kunt u de NVKL vragen om advies en ondersteuning.

Voldoet u, bij toetreding of bij de tweejaarlijkse heraudit, niet aan de criteria, maar kunt u er op korte termijn wel aan (gaan) voldoen, dan ondersteunt de NVKL u bij het halen van het juiste niveau.
De F-gassenbedrijfscertificering wordt tegelijk met de NVKL-eisen geaudit, zonder extra kosten.

Voor installateurs in de koudetechniek en klimaatbeheersing zijn er aparte labels. Het is ook mogelijk om beide labels te voeren. Aan de hand van uw keuze wordt u geaudit voor de NVKL-erkenning.

Geschillenregeling & Gedragscode

De NVKL-erkenning garandeert eindklanten kwaliteit door de eisen die gesteld worden aan bedrijven en door de NVKL geschillenregeling.

Bekijk de pagina Geschillenregeling & Gedragscode voor meer informatie.

Criteria

Om lid te kunnen worden/zijn van de NVKL en om het kwaliteitslabel te mogen voeren, moet u aan een aantal algemene criteria en een aantal specifieke labelcriteria voldoen. De criteria omvatten een aantal elementen. In de audits moet u onder meer aantonen dat het kennisniveau van het bedrijf op het vereiste niveau is. De criteria voor zowel koudetechniek als klimaatbeheersing zijn opgesteld door de leden zelf. Hieronder kunt u de criteria downloaden.

Als lid van de NVKL kunt u tegen gereduceerd tarief de certificeringen VCA, PED en ISO laten afnemen via ViaNorm-Dekra. Meer informatie vindt u in de productbladen in dit hoofdstuk. Ook kunt u direct contact opnemen met ViaNorm-Dekra via onderstaande gegevens.

ViaNorm-Dekra
Meander 1051
6825 MJ  ARNHEM
Postbus 5185
6802 ED  ARNHEM
T. 088 – 968 30 00
E. certification.nl@dekra.com
W. Vianorm.nl of dekra-certification.nl

Criteria NVKL-erkenning

  • Deze documenten zijn alleen beschikbaar voor leden van de NVKL. Om de documenten te kunnen zien moet u inloggen op deze website.

Video NVKL-erkenning

Downloads & producten

De NVKL heeft een aantal tools ontwikkeld die voor alle leden te gebruiken zijn. Klik hier voor het volledige overzicht.

Vind een NVKL-lid

Op zoek naar een erkend installateur of leverancier? Zoek per categorie of bij u in de buurt. Ga naar onze bedrijvengids.