6 juni 2024 2 min

De ArboTechniek nieuwsbrief van juni is uit! In deze nieuwsbrief lezen lezers alles over de Veilig Werken sessies, de Praktijkdagen, Preventiemedewerkers en meer. Ontvang jij de nieuwsbrief nog niet, maar heb je hier wel behoefte aan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via de ArboTechniek website en mis nooit meer een update.

Final Call: Veilig Werken Ochtend en Middagsessies op 12 juni

Wil je sparren met experts over hoe je echt veiliger werkt en binnen no-time op de hoogte zijn van de laatste maatregelen rond veilig werken? Meld je dan nog snel aan voor de nieuwe gratis bijpraatsessies op woensdag 12 juni in Harderwijk! Deze sessies zijn zowel voor monteurs als leidinggevenden interessant. Wil je schade, letsel en uitval voorkomen, schrijf je dan nu in!

De Praktijkdagen na de bouwvak: meld je gelijk aan!

De zomer staat voor de deur, wat betekent dat de bouwvak ook weer in zicht komt. Maar ook na de bouwvak wil je ervoor zorgen dat jouw medewerkers veilig en gezond kunnen werken. ArboTechniek en Techniek Nederland helpen je hierbij tijdens de Praktijkdagen Veilig Werken. Tijdens de Praktijkdagen zorg je ervoor dat jouw medewerkers weer helemaal up-to-date zijn. Zo heb je een mooie en leerzame dag met het team en houd je iedereen in topconditie! De Praktijkdagen worden door heel het land georganiseerd, wat betekent dat er altijd wel een Praktijkdag bij jou in de buurt te vinden is. Lees verder.

Preventiemedewerkers: geef je mening!

Volgens de Arbowet is ieder bedrijf verplicht om een preventiemedewerker aan te wijzen. Maar waar moet een preventiemedewerker precies aan voldoen? Welke taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden heeft een preventiemedewerker en over welke competenties en/of opleidingen moet hij/zij beschikken? Heel veel vragen die om een branche-specifiek antwoord vragen. Lees verder.

Nieuwe regels voor werken met voor voortplanting gevaarlijke stoffen

Per 21 mei is er een wetswijziging ingegaan met nieuwe regels voor werken met stoffen die gevaarlijk zijn voor de voortplanting. Dat zijn stoffen met risico’s voor werkenden als het gaat om hun vruchtbaarheid, zwangerschap en/of de borstvoeding.  De strengere regels die al langere tijd gelden voor kankerverwekkende en mutagene stoffen, zijn nu óók van toepassing op voor voortplanting gevaarlijke stoffen. Werkgevers zullen meer voorzorgsmaatregelen moeten nemen om hun medewerkers te beschermen tegen de risico’s van deze stoffen. Lees verder.

Stand van zaken rond nieuwe asbestregels

Aan het einde van 2023 publiceerde de Europese Unie een nieuwe richtlijn voor werken met asbest en asbestverwerking. Al sinds een aantal jaar wordt in Nederland gewerkt aan nieuwe asbestregels. Deze nieuwe regels moeten voor 21 december 2025 zijn ingevoerd in de Nederlandse wetgeving. Door de komst van de nieuwe EU-Asbestrichtlijn moeten de uitgewerkte nieuwe asbestregels worden aangepast en is besluitvorming hierover uitgesteld. ArboTechniek blijft de status van deze wetgeving in de gaten houden, en komt met updates zodra hierover meer bekend is.

Schrijf je in voor de ArboTechniek nieuwsbrief

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?