21 mei 2024 1 min

NVKL is in contact met diverse hbo-instellingen om meer aandacht voor koude-, klimaat- en warmtepomptechniek in het hoger onderwijs te genereren.

In de afgelopen periode zijn diverse gesprekken geweest met de Hogeschool van Amsterdam en hebben docenten een rondleiding gehad bij Opleidingscentrum GO° in Ede. Naar aanleiding hiervan de volgende oproep:

Hogeschool van Amsterdam

“De Hogeschool van Amsterdam wil studenten enthousiast maken voor een baan in de koudetechniek en warmtepomptechniek en zoekt hulp van bedrijven bij het opzetten van een projecten waar studenten (en docenten) kunnen bijdragen aan het oplossen van technische vraagstukken. De projecten starten in september en lopen tot en met januari. Aansluitend hierop starten de studenten met hun afstudeerstage, het zou dus kunnen dat studenten dan ook hun afstudeerstage in dit vakgebied bij één van de bedrijven uitvoert als er een passende opdracht beschikbaar is. Dit is hét moment om ze te interesseren voor het onderwerp of vakgebied en jouw bedrijf.

Mogelijkheden

Wat we zoeken zijn innovatieve bedrijven die klaar staan voor een samenwerkingsverband met ons en hun concullega’s of ketenpartners.

Wat we vragen is betrokkenheid in de ontwikkeling van de vraagstelling en het open staan voor interactie gedurende het project. Daarnaast moedigen we bedrijven aan om studenten ook te ontvangen bij hen op locatie of bij projecten in het veld. Ook het geven van gastcolleges of presentaties is zeer welkom.

Wat we beogen is een duurzame samenwerking, zodat er een opvolging en wisselwerking ontstaat tussen onze projecten en de stages. Zodoende kunnen we de kennis van dit vakgebied opbouwen en vasthouden.”

Vervolgstappen

De vervolgstappen na aanmelding zijn indien gewenst; een-op-een teamsgesprek met de Hogeschool voor nadere toelichting en/of een bijeenkomst met de aangemelde bedrijven bij de Hogeschool van Amsterdam om de opties te bespreken.

Wil je hieraan meewerken, in welke vorm dan ook, laat dat dan uiterlijk vrijdag 7 juni weten via onze projectmanager onderwijs en arbeidsmarkt Brenda Witzier door te mailen naar brenda@nvkl.nl.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?