7 mei 2024 1 min

Charlotte Robinson uit Groot-Brittannië bemachtigd de eerste plek in de tweede editie van de Women in Cooling videocompetitie van AREA. Robinson maakte indruk op de juryleden met haar praktijkgerichte probleemoplossing voor een compressor, waarmee ze haar expertise en technisch inzicht in het veld demonstreerde.

Tijdens de wedstrijd, die de cruciale bijdragen van vrouwen in de koelindustrie onderstreept, streden acht vrouwelijke professionals om de titel. Het evenement van dit jaar viel vooral op door de nadruk op praktische en ontwerpvaardigheden, waarbij de inzending van Robinson het belang benadrukte van probleemoplossend vermogen bij het onderhouden en optimaliseren van koelsystemen.

Nederlandse inzending

Tie-Kieuw Lee, Servicemonteur Equans Refrigeration, vertegenwoordigde Nederland met haar inzending voor de videocompetitie. In de video neemt Tie-Kieuw ons mee naar de ijsbaan in Noord-Brabant om verschillende werkzaamheden uit te voeren aan de installaties. Zo krijgen we onder andere te zien hoe een last-minute risico analyse wordt ingevuld en welke persoonlijke beschermingsmiddelen hierbij van te pas komen. Ook wordt het belang bij veilig werken met ammoniak goed benadrukt. In de machinekamer vertelt Tie-Kieuw welke stappen ze zet om te controleren of de installatie werkt naar behoren en hoe zij eventueel kan bijsturen.

Wij bedanken Tie-Kieuw Lee voor haar deelname aan de videocompetitie en voor de leerzame video!

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 23 mei in het historische Titanic Museum in Belfast, Ierland. De winnende video, samen met de inzendingen van de andere getalenteerde deelnemers, zijn nu ook op YouTube te bekijken. De videos tonen het innovatieve werk en de toewijding van deze professionals en bieden inspiratie voor toekomstige generaties vrouwen en mannen in de branche.

Bekijk hier het volledige persberichtBekijk hier de inzendingen van 2024

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?