12 april 2024 2 min

Van 25 t/m 28 maart organiseerde NVKL de ‘Week van de Koeling’. In en rondom deze week deden 22 scholen/bedrijven mee met 27 klassen, waarmee voor ongeveer 675 kinderen een gastles koude- en klimaattechniek werd verzorgd. Door het hele land konden groepen 7,8 en leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs kennis maken met koude- en klimaattechniek.

Reacties vanuit de gastlesgevers

  • Jan Cooijmans, gepensioneerd maar nog steeds gepassioneerd koeltechnieker: “Op maandag 25 maart heb ik een gastles mogen geven aan groep 7 van de Herman Jozefschool in Middelrode. Een van onze kleindochters zit in die klas, ze vond het echt gaaf dat opa Jan zomaar voor de klas stond.”
  • Werner de Haan gaf een gastles in Winschoten bij het Dollard College en gaf de leerlingen mee dat “Koeltechniek geen vak is maar en afwijking. Een koeltechnicus kun je herkennen aan zijn passie voor de koeltechniek. Praat hij/zij niet met passie dan is het geen koeltechnicus.”
  • Van Hout adviseurs en installaties gaven 2 gastlessen, op het Vakcollege Eindhoven en het Sondervick College in Veldhoven. De teamleider van een van de scholen gaf aan: “Fijn dat we met deze gastlessen een brug kunnen slaan tussen opleiden en (lokaal) bedrijfsleven!” Van Houten werd zelf aangenaam verrast door de spontane aanmelding van 3 stagiairs direct na de gastlessen!
  • CoolCareHolland koppelde terug “Weer een enthousiaste groep én toffe ervaring rijker. ‘Samen een brug slaan naar de toekomst’ is waar De Brug – School voor Praktijkonderwijs te Zaltbommel voor staat. Een visie & missie die ook zeker past bij wat wij willen doen voor ons prachtige vak; Koudetechniek.”
  • NVKL, Brenda Witzier gaf 2 gastlessen in Boskoop bij de Immanuelschool. “De kinderen hebben aandachtig geluisterd en deden actief mee met het Play it COOL! spel. Ze wisten ruim binnen de tijd op te lossen; wie heeft aan welke koude/klimaatinstallatie gewerkt bij welke klant op welke locatie. Helemaal leuk was dat de docenten op deze school, passend bij het onderwerp, de kinderen die dag ook les hadden gegeven over temperaturen.”

Om een gastles te kunnen geven hoef je natuurlijk niet te wachten tot een actieweek. Dat kan altijd! We doen graag ons best om onze lidbedrijven in contact te brengen met een school. Scholen die dit lezen en graag een gastles koude- en klimaattechniek willen, kunnen zich ook melden bij NVKL, we zoeken graag een lidbedrijf in de buurt die bij jullie langs komt!

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?