11 april 2024 1 min

Het On Stage evenement faciliteert een netwerk tussen bedrijven en jongeren van het vmbo en bestaat uit 2 delen. Allereerst het Beroepenfeest. Bedrijven uit allerlei sectoren staan met een beroepsbeoefenaar in een grote sporthal, en ontvangen daar honderden leerlingen uit de 2e en 3e klas van het vmbo.

Monteurs van de toekomst

Lidbedrijf Assumburg Koeltechniek was aanwezig met een koeltechnisch monteur. Leerlingen kunnen bij de verschillende beroepsbeoefenaars een gesprek aanknopen om te praten over het beroep. De missie is dan ook, het overbrengen van enthousiasme voor het koeltechnische vak. Wanneer een leerling dit een interessant beroep vindt, kunnen ze een match maken met een bedrijf voor het vervolg: deelname aan de Doe Dag.

Doe Dag

Op de Doe Dag heeft Assumburg een aantal leerlingen mogen ontvangen bij het bedrijf. Na een korte uitleg en demonstratie over koeltechniek en een korte rondleiding door het bedrijf zijn de leerlingen overgegaan op hetgeen waar de Doe Dag om draait: de praktijk! De leerlingen hebben onder begeleiding van een koeltechnisch monteur de eerste twee praktijkopdrachten van het officiële keuzevak vmbo Koeltechniek uitgevoerd. Er zijn leidingverbindingen gemaakt en deze zijn ook door de leerlingen gesoldeerd.

Al met al een geslaagd evenement. Assumburg heeft weer een aantal leerlingen kennis laten maken met koeltechniek, het mooiste vak wat er is!

Meer informatie over vmbo On Stage vind je hier

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?