14 maart 2024 2 min

NVKL is op bezoek geweest bij de vmbo-scholen RSG Ter Apel en Berechja College op Urk. Deze vmbo-scholen gaan vanaf schooljaar 2024/2025 het keuzevak koudetechniek aanbieden met de NVKL-lesmethode. In de komende periode zullen zij hier zich op gaan voorbereiden, en de docenten gaan een training koudetechniek volgen bij Opleidingscentrum GO° in Ede. Wij hopen natuurlijk dat zij met dit keuzevak leerlingen kunnen enthousiasmeren voor een loopbaan in ons mooie vak en om na het vmbo voor een vervolgopleiding in de koudetechniek op het mbo te kiezen.

Lesmateriaal

Zoals wellicht bekend heeft NVKL een lesmethode (inclusief lesmateriaal) ontwikkeld voor dit keuzevak. NVKL wil de scholen ondersteunen bij alle activiteiten die ze kunnen ondernemen om van dit vak een succes te maken. Dit werkt het beste wanneer zij dit in actieve samenwerking doen met het bedrijfsleven, zodat de leerlingen ook echt met ons vak in aanraking komen.

Contact met NVKL-leden

De scholen komen graag in contact met NVKL-leden in de regio om in de komende jaren samen te werken op het gebied van het keuzevak koudetechniek. Een ideale manier om toekomstige monteurs te interesseren voor onze branche en jouw bedrijf. De scholen zoeken koudetechnische bedrijven in de regio voor bijvoorbeeld materiaal, (snuffel)stages, een gastles, excursies of helpen bij een open dag of het uitvoeren van de praktijkopdracht. Ook vanuit NVKL kunnen wij hierbij helpen.

Arbeidsmarkt Toolkit

Zie ook de Arbeidsmarkt Toolkit van NVKL voor andere hulpmiddelen. Uiteraard is het aan het bedrijf om te bepalen welke ondersteuning of hulp je uiteindelijk wil/ kan bieden. Wil je meer weten over het vmbo en de activiteiten van NVKL voor vmbo-scholen dan kun je dat hier teruglezen.

Contact met scholen

Mogen wij jouw organisatie en de contactgegevens doorsturen aan de school? Stuur dan voor 3 april a.s. een mailtje naar Brenda met het bedrijf, emailadres en telefoonnummer van de contactpersoon én bij welke school je wil helpen. Wij geven dit dan door aan de school

De school zal dan contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken. In welke mate je betrokken bent en of dat komend schooljaar al is of later, bepaal je uiteraard altijd in overleg met de school.

Wil je wel helpen bij een school maar kom je uit een andere regio? Op onze speciaal ontwikkelde landkaart kun je zien welke scholen er nog meer iets doen met koudetechniek, geef dan aan aan welke school wij je gegevens door kunnen geven.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?