14 december 2023 1 min

In 2024 wordt gestart met de revisie van de praktijkrichtlijnen voor brandbare koudemiddelen en CO₂, de NPR7600 en NPR 7601. Hoewel de huidige versie (2020) pas enkele jaren geleden is opgeleverd heeft de NEN Normcommissie Koelinstallaties en Warmtepompen gekozen voor een complete revisie. De aanleiding is dat er tekstuele fouten in de huidige versies staan, en dat door de nieuwe F-gassenverordening er een versnelde transitie zal plaatsvinden naar een grootschalige toepassing van R290 (Propaan) en CO₂. Ook komt er een certificeringsplicht voor werken met natuurlijke koudemiddelen. De NPR-en moeten aansluiten bij deze ontwikkelingen en geschikt zijn voor een brede doelgroep.

Revisietraject

NVKL pakt het revisietraject in samenwerking met KNVvK en STEK op. Voor de revisie zal een werkgroep ingericht worden met een brede vertegenwoordiging uit de sector.

Aanmelden

Heb je een mening over de NPR7600 en NPR7601 en zie je verbeterkansen, of wil je geïnformeerd worden over deze praktijkrichtlijnen? Op 21 februari 2024 zal een voorlichting georganiseerd worden voor belangstellenden. Deze vindt plaats in het Intechnium Gebouw in Woerden van 9.30 – 12.00. Je kunt je nu aanmelden.

Meld je hier aan voor de bijeenkomst

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?