23 november 2023 1 min

Op maandag 18 december gaan we in gesprek met onze lidbedrijven over de mogelijkheden om een associate degree opleiding voor de koude- en klimaattechniek in het leven te roepen. We krijgen informatie van het Platform Talent voor Technologie/Katapult die ons deze bijeenkomst komen informeren over wat er allemaal bij komt kijken. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 18 december van 15.30 tot 17.00 in Woerden. Wil je er bij zijn? Meld je dan aan door een mail te sturen naar brenda@nvkl.nl.

Praktijkgerichte hbo-opleiding

Een Associate degree opleiding is een praktijkgerichte, korte hbo-opleiding. Vaak is deze opgebouwd uit een aantal onderdelen van een bestaande hbo-bachelor. Het niveau is iets lager dan dat van een hbo-bachelor. Het niveau van een ad-opleiding zit in tussen een mbo-opleiding op niveau 4 en een hbo-bachelor. Het is dus geen verkorte hbo-bachelor.

Een tweejarige duale Associate degree betekent dat het leren en werken tegelijkertijd plaatsvinden en met elkaar verbonden zijn. Het grootste deel van het leren vindt op de werkplek plaats. De student is dienst bij en ontvangt een salaris van de werkgever. Het werkend leren wordt vastgelegd door een tripartiete overeenkomst tussen student, hogeschool en bedrijf. Na het succesvol afronden van een ad-opleiding krijgt de student een erkend hbo-diploma. Dat is geen deeldiploma van een bachelor, maar een Associate degree-diploma. De vooropleidingseis is een havo, vwo of mbo niveau 4 diploma.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?