21 juli 2023 1 min

Wanneer je een examen gaat doen waarmee je een VVAKK (vakmanschap bewijs veilig werken met koudemiddelen) gaat behalen, kun je bij opleidingscentrum GO° een training volgen. Met dit vakbekwaamheidsbewijs toon je aan over de kennis en kunde te beschikken om veilig te kunnen werken met het betreffende koudemiddel. In zowel koelinstallaties als warmtepompen en de gevulde hoeveelheid koudemiddel die voor die richting van toepassing is. Deze examens zijn beschikbaar sinds januari 2023.

Opleidingscentrum GO° heeft de trainingen aangepast waardoor deze beter aansluiten op de examens. Het handige schema laat zien wat het aanbevolen traject is om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je examen.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie en aanmelden voor de trainingen ga je naar Opleidingscentrum GO°. Een training volgen is niet verplicht. Je kunt je ook rechtstreeks aanmelden voor een examen. Voor meer informatie over de examens ga je naar STEK.

Vrijstelling

Voor de examens geldt dat de examencommissie heeft besloten vrijstelling te verlenen voor het onderdeel ‘algemene en niet specifieke vaardigheden’ tijdens de ACB-examens A1, C1, C2, B1 en B2 wanneer de kandidaat aantoonbaar beschikt over een:

  • F-gassen categorie 1 certificaat, of
  • een ACB-certificaat A1, C1, C2, B1 of B2, of
  • een ACK-certificaat.

Voor de STEK examens betekent dit dat, wanneer er sprake is van een vrijstelling, opdracht 5 in de ACB-examens komt te vervallen.

Eind- en toetstermen

De ACB-examens zijn gemaakt in opdracht van het Netwerk Koude en Klimaat. Wil je weten wat je allemaal zou moeten kennen en kunnen voor je examen? Bekijk dan de informatie over de eind- en toetstermen op de website:

Bekijk de informatie

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?