1 maart 2023 1 min

De vereniging NewTechPark inspireert en faciliteert Apeldoornse talenten, bedrijven en onderwijs om te kiezen zich een leven lang te ontwikkelen in de techniek. Het NewTechPark draait om ontdekken, innoveren & leren! Bedrijven werken actief samen met het onderwijs aan diverse programma’s en activiteiten. Van primair en voortgezet onderwijs, mbo, hbo/wo, vakmensen tot zij-instromers.
Techniek ontdekken
Binnen TechnoDiscovery kunnen kinderen van het primair en voortgezet onderwijs techniek ontdekken. In de verschillende Techhubs en labs als Climate Experience Room, DC-Lab en Concept Lab kan je als bedrijf samen met andere bedrijven, onderwijs en studenten aan innovatie werken. Bedrijven voeren met vmbo-, mbo- en hbo-studenten stages en multidisciplinaire en levensechte opdrachten uit. Zij-instromers vinden via de Tech1000 en het transitiehuis Gelderland hun weg in techniek en bedrijven. Diverse bijeenkomsten en events zoals workshops, hackatons en ontbijtsessies worden georganiseerd om kennis te vergaren en in contact te komen met andere bedrijven, onderwijsinstellingen en studenten. En zo zichtbaar te zijn bij potentiële medewerkers van de toekomst.
Check de website van NewTechPark voor meer informatie.

Op 18 april organiseren wij graag een bijeenkomst voor lidbedrijven van NVKL die actief zijn in of rondom Apeldoorn en geïnteresseerd zijn in een samenwerking met het NewTechPark. In het NewTechPark worden, met behulp van regionale bedrijven, diverse technieken uitgelicht en kunnen kinderen/jongeren/zij-instromers kennis maken met die technieken. Koudetechniek ontbreekt hier nog, en NVKL zou hier natuurlijk graag verandering in brengen, maar dat kan alleen met jullie hulp.

Wil jij meewerken aan het interesseren en opleiden van jongeren en zij-instromers voor (koude)techniek, kom dan op 18 april naar deze bijeenkomst en verken de mogelijkheden.
Programma

Inleiding door NVKL
Toelichting door NewTechPark
Sterk Techniek Onderwijs
Samenwerking met de scholen in de omgeving
Rondleiding door het pand en alle zeven werelden van techniek
Plenaire afsluiting

Het programma begint om 16:oo uur en zal duren tot ongeveer 19:00 uur. Meer informatie over de tijden volgt snel.
Er wordt ook voor een lichte maaltijd gezorgd.

Neem voor meer informatie contact op met brenda@nvkl.nl

Je kunt je nu alvast aanmelden voor de bijeenkomst

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?