14 februari 2023 2 min

NVKL is in 2022 gestart met het organiseren van bijeenkomsten speciaal voor vrouwen die werken in de koeltechniek. Het netwerk is bedoeld om vrouwen in onze sector met elkaar te verbinden. Het doel is om met en van elkaar te leren, gebaseerd op ervaringen die het werken in de koeltechnische sector met zich meebrengt. Tijdens vorige bijeenkomsten werd het erg gewaardeerd om eens met vrouwelijke collega’s te praten in deze mannenwereld. Daarnaast willen we door bij elkaar te komen graag aan (jonge) vrouwen laten zien hoe leuk de koeltechniek is om in te werken.

De volgende activiteiten staan in 2023 op de planning. Ben je erbij?
14 maart Vrouwen in de koeltechniek: Duurzaam verwarmd

Op dinsdagmiddag 14 maart bezoeken we de beurs Duurzaam Verwarmd. Duurzaam Verwarmd is de grootste vakbeurs voor duurzame klimaattechnieken in de Benelux. Zowel bedrijven in verwarming als koeling en ventilatie zijn hier aanwezig. Interessant dus om kennis op te doen over alles wat er gebeurd rondom de energietransitie.

We verzamelen om 13.30 uur op de stand van Coolmark met een welkomstdrankje. We bezoeken verschillende bedrijven, laten ons informeren over de nieuwste technieken en trends en wonen het seminar ‘F-gassen en de toekomst’ bij van Zohar Tzur.

13.30 uur           Ontvangst bij Coolmark (stand H10.2)
14.35 uur           Seminar Zohar Tzur: F-gassen en de toekomst
14.55 uur           Route langs interessante stands
16.00 uur          Afsluiting, eventueel zelf de beurs op

Je kunt je hier aanmelden voor de Duurzaam Verwarmd vakbeurs
AREA video competition Women in Cooling: Doe mee en win € 1.000 en een trip naar Milaan

AREA (de Europese koepelvereniging koudetechniek en airconditioning) en WRD (organisatie internationale dag van de koeling) hebben de handen ineengeslagen om vrouwen in de koudetechniek meer in de spotlights te zetten. Zij organiseren komende maanden een videowedstrijd voor alle vrouwen in de EU die werkzaam zijn op het gebied van koeling.

Je kunt meedoen door een ​​video te maken met een best practice en deze voor 13 mei te uploaden op de Facebookpagina van AREA.

Bekijk hier de spelregels voor de videocompetitieBekijk hier de spelregels voor de videocompetitie in het Engels
SAVE THE DATE: 23 juni Internationale Vrouwendag in de techniek
Zet deze datum in je agenda, meer informatie volgt nog!

SAVE THE DATE: 3 oktober Female Impact
Op deze dag organiseert ons opleidingsfonds Wij Techniek een dag voor vrouwen in de techniek met als onderwerp: Persoonlijk leiderschap voor (ondernemende) vrouwen in een mannenwereld. Wij gaan hier graag met een aantal vrouwen uit de koeltechniek naartoe.

Tijd:                     10.00 uur tot 16.30 uur
Locatie:              Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Soesterberg.

Meer informatie volgt.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?