20 december 2022 1 min

De RPSP’s (Regio Platform Sociale Partners) van Wij Techniek zijn actief in zes regio’s in Nederland. Een regioplatform komt gemiddeld 4 keer per jaar bij elkaar en fungeert als een soort denktank over kansen voor arbeidsmarktactiviteiten en opleidingen in de installatietechniek in de eigen regio. Bedrijven zitten er niet voor zichzelf maar voor hun achterban, om de branche te vertegenwoordigen en om regionaal het verschil te maken. Er wordt beleidsmatig gedacht maar wel gericht op de praktijk en op concrete doelen.

Een regioplatform bestaat uit leden van de sociale partners. Van werknemerszijde zijn dat de CNV, de Unie en FNV. De werkgeversorganisaties Techniek Nederland en NVKL dragen bedrijven voor waardoor er een goede vertegenwoordiging in de regio is. Een mix van bedrijfsgrootten en technieken. De regiomanagers van Wij Techniek begeleiden de regio platforms. Op dit moment missen we bedrijven van NVKL maar die horen er wel bij. Wij kunnen leden voordragen: in drie van de vijf regio’s is er een plek voor NVKL-leden gereserveerd om mee te denken en bij te dragen. Hiervoor kunnen bedrijven die vanuit NVKL de belangen in de koude-, klimaat- en warmtepomptechniek willen vertegenwoordigen zich melden.

We zoeken nog mensen voor de volgende regio’s:

  • Noord-Holland
  • Midden-Nederland
  • Noordoost-Nederland
  • Gelderland
  • Overijssel

In Zuid-Nederland en Zuid-Holland zijn we al vertegenwoordigd.

Ben je werkzaam bij een bedrijf dat afdraagt aan Wij Techniek en wil je betrokken zijn bij regionale projecten die zich bezig houden met arbeidsmarktkansen en opleidingen in de regio? En ben je bereid om 4 vergaderingen per jaar bij te wonen, meld je dan zsm, doch uiterlijk aan voor een RPSP. Er staat een vacatievergoeding tegenover.

Een en ander gaat in afstemming met Brenda Witzier, projectmanager Onderwijs en Arbeidsmarkt bij NVKL. Meer informatie opvragen of aanmelden kan door een mail te sturen naar brenda@nvkl.nl, zij brengt je dan in contact met de betreffende Wij Techniek regiomanager.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?