8 december 2022 1 min

Tijdens het event ‘instroom en behoud’ is Play it COOL! gelanceerd. Dit spel is gemaakt door Brenda en Michelle van NVKL en geproduceerd door een professionele spellenmaker. Met dit spel kunnen jongeren een beeld krijgen van 8 verschillende functies, klanten en installaties uit de koude- en klimaattechniek. Het spel draait dan ook om; wie installeerde welke installatie, waar bij welke klant? Tijdens het evenement hebben de aanwezigen in 12 groepen het spel gespeeld. De deelnemers waren heel erge enthousiast en namen het spel dan ook graag mee om dit in de toekomst in te gaan zetten.

De NVKL lidbedrijven kunnen dit spel gebruiken bij gastlessen op scholen, bij bedrijfsbezoeken door jongeren of tijdens evenementen om jongeren te interesseren voor koude- en klimaattechniek. Het spel is voor leden op te vragen via de NVKL webshop. Bij het spel is een handleiding toegevoegd. In onze arbeidsmarkttoolkit is een kant en klare te downloaden gastles, deze kan gebruikt worden voorafgaand aan en bij de uitleg van het spel.

Om alvast te noteren: Op 26 juni is de jaarlijkse ‘dag van de koeling’ (world refrigeration day). Tijdens deze dag willen we graag zo veel mogelijk lidbedrijven vragen om dit spel op een school te spelen. NVKL kan hierbij zorgen voor contacten met vmbo scholen. Hierover zullen wij jullie in januari nader informeren. Maar…. noteer de datum alvast en doe mee! Want alleen met grote aantallen deelnemende scholen en bedrijven kunnen wij hier landelijke aandacht mee trekken.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?