19 juli 2022 1 min

Op 1 juli 2022 is Richard Droop (55) als nieuw lid toegetreden tot het bestuur van Stichting Metalektro Recycling (SMR). Richard is Executive Director bij Beijer Ref Support BV, maar ook verantwoordelijk voor Coolmark BV, Celsis BV en ECR Nederland BV. Met deze benoeming vult Richard het bestuur van SMR aan voor de vertegenwoordiging vanuit de luchtbehandeling en koudetechniek. Beijer Ref Support BV is een technologiegerichte handelsgroep die haar klanten
oplossingen biedt op het gebied van koeling, airconditioning en warmtepompen, door het aanbieden van producten met toegevoegde waarde. Als bedrijf en persoon vindt Richard het belangrijk om mee te praten over belangrijke thema’s. Een van de grootste uitdagingen is het geregistreerd recyclen van afgedankte apparatuur afkomstig uit de installatiebranche. “Het wordt wel goed verwerkt, maar helaas telt dat nog niet mee in de cijfers voor het behalen van de recycledoelstelling van 65%”. Door middel van het verhogen van de bewustwording binnen de keten van de
professionele apparatuur, het uitvoeren van projecten en activiteiten hoopt Richard via SMR en Stichting OPEN een positieve ontwikkelingen te kunnen realiseren.
Over Richard Droop
Richard is ruim 30 jaar werkzaam in de luchtbehandeling en koudetechniek. In 1991 begonnen als technisch product specialist bij Itho Daalderop en later verschillende salesfuncties bekleed voor Wehako, Danfoss, Celsis en Coolmark. Op 1 mei 2021 is hij benoemd tot Executive Director van Beijer Ref Support BV, waar Coolmark, Celsis en ECR Nederland toe behoren.
Over SMR
Stichting Metalektro Recycling, SMR, heeft als doel om op effectieve en efficiënte wijze de inzameldoelstelling van ten minste 65% te behalen voor alle bedrijven die elektrische en elektronische apparaten op de Nederlandse markt zetten. Dit doel tracht zij te bereiken door het behartigen van de belangen van de producenten en importeurs die vallen onder 27 productgroepen, variërend van naaimachine tot professionele koeling en van elektrisch muziekinstrument tot een luchtbehandelingskast.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?