23 september 2021 1 min

UNIECHEMIE gaat met ingang van 20-09-2021 de toekomst tegemoet onder de nieuwe naam: Celsis. De naamswijziging is het gevolg van een duidelijke herpositionering van het bedrijf in de koel- en klimaattechnische markt. Aan de naamswijziging is een geheel nieuwe visuele identiteit gekoppeld.

Vanwaar deze herpositionering?
Aan het woord commercieel directeur Rob Wolthuizen over de herpositionering: “Men kent onze organisatie al jaren als koudemiddel en koeltechnisch specialist. Onze technische ondersteuning op dit gebied is voor onze klanten altijd van meerwaarde geweest. Maar de klant vraagt ook steeds slimmere en duurzame oplossingen. Ons aanbod is in de loop der jaren dan ook sterk uitgebreid. Zo is in 2020 het assortiment aangevuld met chillers en warmtepompen. Daar is in 2021 een airconditioninglijn van Sinclair aan toegevoegd. Hiermee bedienen wij nu dus ook de klimaattechnische markt. De keuze voor een nieuwe merknaam wordt onderbouwd door een betere aansluiting op wie we zijn en wat we doen voor onze doelgroepen: koel- én klimaattechnische installateurs, adviseurs, aannemers en architecten.”

Het DNA
De nieuwe propositie ‘Warm. Koud. Geregeld.’ zit verankert in het DNA van de organisatie: de no-nonsense cultuur. “Wij zijn de partner die het gewoon voor je regelt, onderstreept de kern van onze identiteit. Of het nu gaat om slimme producten, complete installaties of technische ondersteuning. Dit creëert een gevoel van onbezorgdheid bij onze relaties. Wij zien dat koel- en klimaattechniek steeds breder en complexer wordt. Door onze kennis over te brengen kunnen we onze klanten de best passende oplossing bieden. Hierdoor maken we onze oplossingen toegankelijk voor iedereen die hulp nodig heeft bij een simpel of complex koel- of klimaattechnisch vraagstuk. Dat is wat ons drijft”, aldus Rob Wolthuizen. De nieuwe visuele identiteit draagt bij aan de herkenbaarheid van de nieuwe naam: voor elke temperatuur een oplossing.

Celsis, een Beijer Ref organisatie
Celsis, voorheen UNIECHEMIE, is gevestigd in Apeldoorn en heeft 40 medewerkers. Celsis maakt onderdeel uit van Beijer Ref AB, een wereldwijd actieve groep met 70 dochterondernemingen in Europa, Azië-Pacific en Afrika. De producten bestrijken de gebieden commerciële koeling, industriële koeling, airconditioning en verwarming. Beijer Ref AB neemt haar verantwoordelijkheid voor het milieu door gebruik te maken van milieuvriendelijke producten op basis van natuurlijke koudemiddelen. Beijer Ref AB is genoteerd aan Nasdaq Stockholm.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?