11 juni 2021 2 min

Het Teylingen College KTS in Voorhout start in het nieuwe schooljaar met het keuzevak koudetechniek. Vmbo-leerlingen die voor het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE) kiezen, gaan 80 tot 100 uur met de basisbeginselen koudetechniek aan de slag.
NVKL koudetechniek training voor vmbo-docenten
Docent Martien van Moorten volgde onlangs de NVKL koudetechniek training voor vmbo-docenten bij Opleidingscentrum GO˚. Martien werkte dan ook graag mee aan deze pilotsessie om de Kraak de Klas kisten uit te proberen. Op deze manier proberen wij vanuit de NVKL jongeren te stimuleren om in hun vierde studiejaar voor dit keuzevak te kiezen.
Escaperoom koudetechniek
NVKL heeft deze leuke activiteit ontwikkeld speciaal voor vmbo-leerlingen. Na een korte introductie in de koudetechniek, kunnen de leerlingen aan de slag met de ‘escaperoom koudetechniek’. In verschillende groepjes gaan vervolgens de leerlingen aan de slag met opdrachten om de codes van de kist te kraken.
En de winnaar is…
Bij het oplossen van diverse koudetechnisch puzzels gingen deze vrijdagochtend vier groepjes de strijd aan om als eerste de kisten te kraken. De eerste groep had 50 minuten nodig om alle sloten van de kist te openen en konden met de eer gaan strijken. Binnen een aantal minuten volgden de andere groepjes.
Ook beschikbaar voor NVKL leden!
Naar aanleiding van de pilot worden nog een paar kleine verbeteringen doorgevoerd en zal de definitieve versie eind juni aan NVKL worden overhandigd. Wij hebben dan zes Kraak de Klas kisten beschikbaar. Met deze kisten kunnen voor maximaal 30 leerlingen een activiteit worden georganiseerd. De Kraak de Klas kisten zijn geschikt voor het vmbo (klas 1 tot 3) of voor de onderbouw havo/vwo. Lidbedrijven van NVKL die voor een school of een evenement een activiteit zoeken voor leerlingen kunnen deze Kraak de Klas kisten kosteloos lenen.

Reserveren van de kisten kan door deze aan te vragen via info@nvkl.nl o.v.v. lidbedrijf, contactpersoon, evenement waarop deze worden gebruikt, aantal kisten dat nodig is, datum van evenement en datum van ophalen en retourneren in Zoetermeer. Er is een duidelijk docentenhandleiding bij de kisten beschikbaar. Wij raden aan de activiteit te combineren met een (korte) introductie in de koudetechniek gastles. Ook hiervoor heeft NVKL een gastlespakket beschikbaar deze is aan te vragen via deze pagina. Tips over het organiseren van gastlessen, flyers, filmpjes en dergelijke vindt u terug in onze arbeidsmarkttoolkit.
Met dank aan…
De Kraak de Klas escaperoomkisten zijn tot stand gekomen door de inzet van diverse Kraak de Klas medewerkers, NVKL bureaumedewerkers én Roy Arends van Veld Koeltechniek.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?