12 mei 2021 1 min

Deze week presenteert ArboTechniek een nieuwe versie van de Arbocatalogus ‘Asbest in installatie- en isolatiebranches’. Voor sommige vakmensen in onze branches vormt asbest een belangrijk risico. Door deze geactualiseerde Arbocatalogus te gebruiken blijf je helemaal op de hoogte van de laatste wetgeving en praktische tips.
Wet en advies
In de catalogus, die is aangepast aan de huidige processchema’s voor asbestinventarisatie en -verwijdering, is een uitgebreide opsomming opgenomen waarin je handig kunt zien welk onderdeel thuishoort bij welk wetsartikel. Zo maak je gemakkelijk het onderscheid tussen wat wettelijk verplicht is, en wat adviezen zijn voor het werken met asbesthoudende materialen.
Uitgewerkte scenario’s
In de Arbocatalogus komen verschillende scenario’s voor het werken met asbest aan bod. In de geactualiseerde versie zijn deze scenario’s beter uitgewerkt en meer van toepassing op de installatie- en isolatiebranches. Ook nieuw in deze versie: het gebruik van batteryspray en aanvullende informatie rond het gebruik van asbesthoudende fitterskit.

Je kunt de Arbocatalogus ‘Asbest in installatie- en isolatiebranches’ hier raadplegen.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?