4 september 2020 1 min

Afgelopen zomer hadden we te maken met tropische temperaturen. Om aangenaam thuis te kunnen werken of ‘s nachts goed te kunnen slapen, kozen veel consumenten ervoor om een airconditioning aan te schaffen. Dit was terug te zien in de verkoopcijfers van airco’s. Waar vorig jaar al 30% stijging in de verkoopcijfers van kwaliteitsairconditioners waar te nemen was, het totaal aantal verkochte airconditioners lag rond de 123.000, verwachten de bij de NVKL aangesloten leveranciers dat de verkopen dit jaar met circa 50% zullen stijgen naar 185.000. Ook de pers heeft deze ontwikkeling opgepakt en aandacht aan de groei van de verkoopcijfers van airco’s geschonken. De NVKL werd regelmatig benaderd door de pers om een toelichting te geven.
In de media
Onlangs verscheen de NVKL in een artikel in het AD waarin NVKL Projectmanager Wetgeving en Innovatie Miranda Groot Zwaaftink ingaat op de exponentiële groei in verkoopcijfers. Daarnaast legt Groot Zwaaftink het verschil tussen een split-airco, aircooler en mobiele airco duidelijk uit. Zo vertelt Groot Zwaaftink dat aircoolers en mobiele airco’s wel goedkoper zijn, maar minder efficiënt en meer gehorig dan een split-airco.

Lees hier het artikel.

De pers weet NVKL steeds beter te vinden, maar NVKL zocht de pers afgelopen zomer ook regelmatig pro-actief op. Met onze service en onderhoud campagne verspreiden we maandelijks persberichten naar diverse doelgroepen om ze te informeren over het belang van goed en regelmatig onderhoud en wijzen we ze op de NVKL erkende installateurs om verzekerd te zijn van kwaliteit. Op de Dag van de Koeling hebben we de regionale en landelijke pers opgezocht en met succes. Zo verschenen we onder andere bij de NOS, AGF, Bouwmagazine, Bakkerswereld, Emerce en De Ondernemer. Daarnaast hebben we via een persbericht het belang van het professioneel laten installeren en onderhouden van je installatie actief verspreid. In dit bericht werd onder andere ingegaan op de controles van de Inspectie Leefomgeving en Transport om te inventariseren of webwinkels, witgoedzaken en bouwmarkten zich aan alle wettelijke regels houden wat betreft de verkoop van airconditioners.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?