31 juli 2020 1 min

Wij hebben het droevige bericht ontvangen dat Cees Nijssen, eigenaar van Nijssen Klimaat- en Koudetechniek, vreedzaam in zijn slaap is overleden. Als eigenaar van Nijssen Klimaat- en Koudetechniek was Cees vanaf het begin nauw betrokken bij NVKL en heeft hij veel positiefs aan de vereniging mogen bijdragen.

Cees heeft zich met veel enthousiasme ingezet voor het NVKL bestuur, onder andere in de rol van penningmeester. Als dank en uit grote waardering ontving hij hiervoor in 2004 de zilveren olifant.

Hij was een pionier in nieuwe technieken in de koudetechniek. In de stichting Kans heeft Cees jarenlang een belangrijke leidende rol gespeeld. Hij was een voortrekker bij de inzet van natuurlijke koudemiddelen. Hij heeft ook revolutionaire verdampers in Nederland geïntroduceerd waardoor de opslag van groente, fruit en bloemen sterk verbeterd werd. Cees heeft succesvol geëxperimenteerd met licht fragmenteren in combinatie met koude en luchtvochtigheid in koelcellen. Hij leverde op verschillende vlakken een inventieve bijdrage aan de ontwikkeling van het vak koudetechniek.

Ook was hij in een vroeg stadium voorstander van een centraal opleidingscentrum. Met passie, energie en bevlogenheid was hij met zijn bedrijf vooruitstrevend, vooral wanneer het ging om gebruik van natuurlijke koudemiddelen.

Onze gedachten gaan uit naar allen die hem lief zijn en wij wensen hun veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Wilt u een laatste eer bewijzen aan Cees stuur dan uw gegevens aan Chantal Blaauw via c.blaauw@nijssen.com.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?