20 maart 2020 1 min

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. Scholen zijn tot 6 april dicht. Om bedrijven en monteurs toch goed voor te bereiden en op te leiden is het bij Opleidingscentrum GO mogelijk om via een online training het F-gassen certificaat categorie 1 te halen.

Opleidingscentrum GOO werkt al met ‘blended learning’, een combinatie van thuisstudie en praktijklessen. Deelnemers kunnen zich via e-learning online voorbereiden op hun praktijkdagen en kunnen dit doen wanneer hen dat uitkomt. Hierdoor kunnen deelnemers doorleren terwijl scholen zijn gesloten in verband met het Corona virus. Via de de e-learning is het mogelijk om rechtstreeks vragen te stellen aan de trainer en zijn er gedurende de e-learning verschillende online contactmomenten. Met ‘blended learning’ verhoogt Opleidingscentrum GOo normaal gesproken al het rendement van haar praktijktrainingen en verlaagt het de verletkosten voor de werkgevers. Zoals een normale F-gassen training 10 dagen zou duren zijn er nu nog maar 6 “verletdagen”. Daarnaast stijgt de effectiviteit van de training met beter voorbereide deelnemers waardoor kennis en vaardigheden optimaal aansluiten in het werkveld. Deelnemers die zich in de maanden maart en april inschrijven krijgen voorrang op de praktijkdagen en het examen.
Het nieuwe leren
Het is vooral veel efficiënter, zeggen de deelnemers aan de nieuwe opleiding F-gassen van Opleidingscentrum GOº en Aeres Tech in Ede. “Dat komt omdat ze hun voorbereidingen thuis of tijdens loze uren op het werk kunnen doen”, zegt trainer Michel van Bronkhorst. Met het tijdelijk sluiten van trainings- en examenlocatie Aeres Tech in verband met het Corona virus kunnen er geen trainingen worden gegeven, met Blended Learning proberen wij dit gat te vullen en geïnteresseerden uit de koudetechniek een kans geven alsnog hun kennis te vergroten met een training F-gassen bij Opleidingscentrum GOº.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven

Bron: Opleidingscentrum GO

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?