6 maart 2020 1 min

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is vorig jaar op verzoek van de installatiebranche gestart een nieuwe Associate Degree (Ad-)opleiding in deeltijd: Gebouwgebonden Installatietechniek (GGIT). In september verwachten zij met de tweede groep te kunnen starten. Deze opleiding is onder andere mede mogelijk gemaakt door Techniek Nederland en OTIB.

Een AD opleiding is een hbo-programma van twee jaar met een praktijkgericht opzet en leidt tot een landelijk erkend AD diploma.

Comfort staat centraal in de nieuwe deeltijdopleiding. De voortschrijdende eisen van duurzaamheid brengen nieuwe technieken met zich mee. Die zorgen er veelal voor dat licht, lucht, warmte en water een aangenaam woon- en verblijfsklimaat scheppen. ‘Dat vergt multidisciplinair denken en handelen’, aldus hoofdocent Ron Bosch. ‘Naast de bouwkundige- en IT-kant zoomt de opleiding in op elektrotechniek, werktuigbouwkunde, klimaattechniek en luchtbehandeling. Die opleidingen vormen samen de belangrijkste gebouwgebonden installatietechnieken.’

In de opleiding wordt tevens aandacht besteed aan koudetechniek.

Klik hier voor meer informatie, open avonden en aanmelden

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?