10 januari 2020 1 min

Het veilig tot stand brengen, aanpassen en onderhouden van elektrische installaties is werk voor deskundigen. Juist om deze reden is het belangrijk om precies te weten wat u bij het werken aan elektrische installaties wel en niet mag doen. Ingewikkeld? Met de arbocatalogus ‘Veilig werken aan elektrische installaties in de installatie- en isolatiebranches’ bent u helemaal op de hoogte!

Voorkom gevaarlijke situaties
Werken onder spanning is in de installatie- en isolatiebranches slechts onder uitzonderlijke voorwaarden toegestaan. En als u eenmaal onder spanning werkt, moet u er alles aan doen om de veiligheidsrisico’s van uw werk zo klein mogelijk te houden. De arbocatalogus geeft u inzicht in de gevaren van werken met elektriciteit én in de manieren waarop u risico’s kunt beperken.

Neem maatregelen
Waar start uw verantwoordelijkheid voor veilig werken met elektriciteit? Welke risico’s loopt u met werken onder spanning? En hoe slaagt u erin om deze risico’s tot een minimum terug te dringen? In de arbocatalogus vind u de antwoorden op deze en vele andere vragen! Variërend van NEN 3140-eisen tot het gebruik van isolerende laarzen, handschoenen en overschoenen, gezichtsbescherming en bordessen. Met het gebruik van de arbocatalogus weet u zeker dat u veilig werkt.

Geen vrijblijvend advies
De door de Inspectie SZW getoetste arbocatalogus is in de technische installatie- en isolatiebranches geen vrijblijvend advies, maar bindend. Door u te houden aan de eisen die de catalogus aan opdrachtgevers, leidinggevenden en uitvoerenden stelt, werkt u dus niet alleen veilig maar kunt u ook een bezoek van de Inspectie SZW met vertrouwen tegemoet zien.

Aan de slag
U kunt de arbocatalogus ‘Veilig werken aan elektrische installaties in de installatie- en isolatiebranches’ hier raadplegen. Op deze site vind u bovendien verschillende toolboxen die u bij het gebruik van middelen en het uitvoeren van maatregelen ondersteunen. Binnenkort verschijnt ook een nieuwe toolbox over dit onderwerp.

Heeft u vragen over de arbocatalogus of wilt u weten wat ArboTechniek nog meer voor u kan betekenen? Neem dan vooral contact op via 0800 – 885 58 85 (OTIB Supportdesk) of via info@arbotechniek.nl!

Lees hier de volledige nieuwsbrief van ArboTechniek

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?