3 mei 2018 1 min

Civil (Centrum voor Innovatief Vakmanschap Installatietechniek) is een samenwerking tussen IW Zuid Oost en het ROC het Gilde in Roermond.

Peter Verberkt leraar installatietechniek van het Gilde college in Roermond heeft in 2015 contact opgenomen met de NVKL omdat hij het voornemen had een opleiding koudetechniek en speciaal warmtepomp techniek te starten op het Gilde college.

Om een volledig programma te kunnen bieden was het hebben van een F-gassen examen erkenning eigenlijk een must. Het Gilde college werkt voor wat betreft het praktijk onderwijs samen met IW zuid oost onder de naam CIVIL. Civil heeft aan de kerkeveldlaan een uitgebreid praktijk centrum waar al enige warmtepomp en koudesystemen aanwezig waren. Om het F-gassen examen te kunnen uitvoeren was een uitbreiding van de koudesystemen nodig, in samenwerking met de NVKL zijn deze gerealiseerd door het NVKL lid Koeltex in Haelen een plaats in de regio van Roermond.

Inmiddels is Peter Verberkt op het Gilde College opgestart met de koudetechnische opleidingen en hij gebruikt hierbij, naar zijn zeggen tot volle tevredenheid, de lesmaterialen van de NVKL.

In april 2018 was het zover dat alle systemen aanwezig waren en is een audit uitgevoerd op de locatie. Alle benodigde systemen en andere benodigde vereisten voor het uitvoeren van een F gassen examen waren aanwezig.

De locatie kon dan ook goed gekeurd worden als F-gassen examen locatie.

Op de foto overhandigd Leo van Maris het muurschild behorend bij het erkend zijn als NVKL  STE F-gassen locatie aan Jos Willems directeur van IW zuid Oost.

Zowel de heer Jos Willems als Peter Verberkt, Dion Eggels en Frank Theewen van het Gilde college hebben het muurschild met gepaste trots in ontvangst genomen en belooft het een prominente plaats aan de gevel te geven.

 

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?