To the next level!

Je wilt je voorbereiden op de toekomst? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De warmtepomp is niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving en het gebruik ervan neemt alleen maar toe.

Laat je informeren

Een warmtepomp is een koeltechnische installatie, het lijkt een nieuw product, maar als brancheorganisatie in koeltechniek en klimaatbeheersing kennen het product decennia lang. Koelingen, vriescellen, grote en kleine klimaatinstallaties, we installeren ze al jaren in Nederland volgens het koeltechnische principe van verdampen en condenseren van koudemiddel. Een warmtepomp is, ook als toepassing in een woonhuis, niets anders dan een koeltechnische installatie en daar weten wij alles van.

Wil je meer weten over warmtepompen? Leer van de koeltechnische experts!

je installatiebedrijf klaarstomen voor de warmtepomp

Je bent niet de enige installateur die door de bomen het bos niet meer ziet in warmtepompland. Je wilt je klaarstomen voor de toekomst, maar weet niet hoe. Als je als installatiebedrijf lid wordt bij de NVKL bieden we overzicht op het gebied van alle koeltechnische wetgeving, techniek en innovatie die van toepassing is op warmtepompen. Bekijk hier welke specifieke producten en diensten we bieden voor warmtepompinstallateurs.

Download onze whitepaper!

NVKL-installateurs gebruiken de koudetechniek al decennia lang om te koelen en vriezen. In het geval van een warmtepomp wordt het koudetechnische principe omgedraaid, er wordt warmte uit de bron (lucht, maar dit kan ook water of bodem zijn) onttrokken en in de te verwarmen ruimte gebracht. Dit gebeurt altijd door middel van een koudemiddel. Het koudemiddel is essentieel voor de werking van een warmtepomp.

In dit whitepaper gaan we in op de werking, de soorten, de toepassingen en regelgeving rondom warmtepompen.

Download de whitepaper

volg een warmtepomptraining

Als je warmtepompmonteur wil worden kun je het beste leren van de meest ervaren vakmannen. Het is het vak van de toekomst, dus kom snel in actie!

Ready, set, Go°!

Warmtepompfeiten

Een realistisch verhaal over alle details rondom warmtepompen gebaseerd op gedegen kennis en jarenlange ervaring.

Bekijk de video’s en laat je informeren door de specialisten

Wie is de NVKL?

  • Sinds 1950 de brancheorganisatie van leveranciers, installatiebedrijven, adviesbureaus en onderwijsinstellingen op het gebied van koudetechniek en klimaatbeheersing

  • 400 aangesloten leden

  • Waaronder 270 erkende installatiebedrijven die elke twee jaar getoetst worden aan de eisen van het NVKL keurmerk

  • Jarenlange ervaring en kennis van techniek, wetgeving en veiligheid op het gebied van warmtepompen

Installatie door een erkend installateur betekent…

  • Veiligheid voor u en uw medewerkers zijn de eerste prioriteit

  • Werken volgens vereiste wet & regelgeving

  • 270 installateurs door heel Nederland, dus altijd bij u in de buurt!

  • Optimaal presterende installaties

  • Voldoen aan alle verplichte wet & regelgeving

  • Goede nazorg in de vorm van onderhoud en servicediensten

Meer informatie over het lidmaatschap?
Zaken doen met een NVKL erkende installateur

Downloads & producten

De NVKL heeft een aantal tools ontwikkeld die voor alle leden te gebruiken zijn. Klik hier voor het volledige overzicht.

Vind een NVKL-lid

Op zoek naar een erkend installateur of leverancier? Zoek per categorie of bij u in de buurt. Ga naar onze bedrijvengids.