Registratie chemische stoffen (REACH)

Registratie chemische stoffen (REACH)2018-02-26T17:41:35+00:00

Registratie chemische stoffen (REACH)

REACH is een verordening van de Europese Unie (EU) om de gezondheid van de mens en het milieu beter te beschermen tegen de risico’s die chemische stoffen kunnen opleveren. En alternatieve methoden te bevorderen voor de gevarenbeoordeling van stoffen om het aantal dierproeven te verminderen. De verordening werd van kracht op 1 juni 2007. De letters REACH staan voor Registratie, Evaluatie, Autorisatie (en restricties van) Chemische stoffen.

U moet volgens de wet als (MKB)-bedrijf aan alle verplichtingen van de REACH-verordening voldoen. Zo moet u onder andere de risico’s beheersen en identificeren van de stoffen die u in de EU vervaardigt of in de handel brengt. Uw rol is afhankelijk van uw stof. Aan elke rol zijn weer andere verplichtingen verbonden. Doet u dit niet, dan kunt u een boete krijgen.

Wetgeving

Downloads & producten

De NVKL heeft een aantal tools ontwikkeld die voor alle leden te gebruiken zijn. Klik hier voor het volledige overzicht.

Vind een NVKL-lid

Op zoek naar een erkend installateur of leverancier? Zoek per categorie of bij u in de buurt. Ga naar onze bedrijvengids.