Regiobijeenkomst in het teken van de koudemiddeltransitie

Regiobijeenkomst in het teken van de koudemiddeltransitie

2017-09-08T15:52:53+00:00 08 sep 2017|Bijeenkomsten, Nieuws|

De koudemiddelmarkt is momenteel erg grillig. De prijzen van hoog-GWP-koudemiddelen zijn enorm gestegen en er is noodzaak tot actie. Om deze reden staan de regiobijeenkomsten in het teken van de koudemiddeltransitie. Dit thema is opgesplitst in drie subonderwerpen.

  1. Update wet- en regelgeving

Zoals gebruikelijk zullen wij de vereniging inlichten over wijzigingen met betrekking tot wet- en regelgeving. Hierin komt natuurlijk de koudemiddeltransitie naar voren (F-gassenverordening, regels omtrent gebruik natuurlijke koudemiddelen), maar ook een update over onder andere de PED- en EPBD-Aircokeuring.

  1. Koudemiddeltransitie

Naast de meer feitelijke update op het gebied van wetswijzigingen gaan we in op de situatie waarin onze sector nu verkeerd. Hoe is deze situatie ontstaan, hoe kun je hier als bedrijf het beste mee omgaan en hoe kunnen we onze klanten goed informeren?

  1. Visiedocument HFO’s

Projectgroep KANS presenteert het visiedocument HFO’s. HFO’s zijn de vierde generatie synthetische koudemiddelen. Wat zijn HFO’s nu precies? Wat zijn de eigenschappen van HFO’s en waar moet je rekening houden bij toepassing? De projectgroep KANS geeft een mondelinge toelichting bij het visiedocument.

Heeft u inhoudelijke vragen over de regiobijeenkomsten? Neem dan contact op met Rik van Berkel.

Meld u via onderstaande links aan:

➠ Dinsdag 31 oktober  – Eindhoven 
Donderdag 2 november – De Meern
➠ Dinsdag 7 november – Zwolle
➠ Donderdag 9 november – Dordrecht