Nieuwe opleidingen Praktijkopleiders starten weer!

Nieuwe opleidingen Praktijkopleiders starten weer!

2017-08-11T16:20:08+00:0011 aug 2017|Nieuws, Onderwijs|

Praktijkopleiders zijn onmisbaar voor de technische installatiebranche. Gemotiveerde en goed opgeleide werknemers zijn en blijven namelijk hard nodig. Als praktijkopleider kent u het belang van de juiste training. Speciaal voor praktijkopleiders bieden wij daarom verschillende trainingen en cursussen aan. Voor de beginnende praktijkopleider, maar ook juist voor gevorderde praktijkopleiders.

Praktijkopleider Praktijkleren
Aan de slag als praktijkopleider maar nog geen ervaring? Dan is dit de juiste cursus Praktijkopleider praktijkleren voor u. U leert de beroepspraktijkvorming (BPV) van uw leerling te organiseren, een opleidingsplan te maken en de contacten met de school te onderhouden. U doet de vereiste kennis op en ontwikkelt vaardigheden om uw leerling goed te begeleiden en te beoordelen. De cursus biedt u handvatten om de leerling vakinhoudelijk én sociaal te ondersteunen. Na de cursus kunt u oplossingsgericht aan de slag als praktijkopleider. Meldt u direct aan!

Kwalificerend beoordelen
Bent u in het kader van de diplomering betrokken bij de eindbeoordeling –ook wel kwalificerende beoordeling- van uw leerlingen? Dan weet u dat u zijn of haar kennis, vaardigheden en gedrag in de beroepspraktijk van uw bedrijf moet beoordelen. Om dit goed uit te kunnen voeren heeft Kenteq met de bedrijfstak en ROC’s een functieprofiel gemaakt met de kwaliteiten waarover u als kwalificerend beoordelaar moet beschikken. Deze training is gebaseerd op dat functieprofiel. Bij het vervullen van deze taak is de beoordelaar afhankelijk van de regionale afspraken die zijn gemaakt. Afspraken over welke begeleidings- en beoordelingsmodellen en instrumenten worden ingezet. Tijdens deze training ervaart de deelnemer hoe dat in de praktijk werkt. Meer informatie vindt u hier!