Benchmark

Benchmark2018-07-09T09:34:14+00:00

Benchmark voor installatiebedrijven

De NVKL heeft een benchmark ontwikkeld voor alle installateurs binnen de vereniging. In de benchmark kan u uw bedrijf anoniem meten op verschillende prestatie-indicatoren met vergelijkbare bedrijven in de branche. Het geeft u inzicht in de sterke en zwakke punten van uw bedrijf, waar het rendabel is of niet en waar mogelijkheden liggen om de bedrijfsprestatie te verbeteren. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Individuele gegevens komen niet naar buiten en u ontvangt alleen uw scores ten opzichte van gemiddelden.

Uw score wordt vergeleken met de gemiddelde score van alle deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn wordt er ook de vergelijking met de eigen bedrijfsgrootte groep gerapporteerd en voor installateurs met het eigen label (koude of klimaat of beide).

invullen

De benchmark is alleen voor de installateurs binnen de NVKL.  Begin van elk jaar ontvangt de NVKL  contactpersoon binnen uw bedrijf een persoonlijke, digitale uitnodiging voor de benchmark. Heeft u geen uitnodiging voor de benchmark ontvangen? Neem dan contact op via info@nvkl.nl.

U kunt de link ook aan uw financieel medewerker of boekhouder verstrekken. Heeft hij of zij nog geen inlogcode voor de website? Dan kunt u dit direct regelen door een mail te sturen naar info@nvkl.nl.

Voor het juist invullen van de benchmarkvragenlijst kunt u onderstaande handleiding downloaden of op -?- klikken achter de desbetreffende vraag in de vragenlijst:
➠ Handleiding Benchmark installateurs

naar de vragenlijst

Hier vindt u de vragenlijst van de NVKL benchmark 2017.

Prestatie-indicatoren

In de benchmark worden verschillende prestatie-indicatoren gemeten. Deze meters geven informatie over de prestatie van uw bedrijf:

 1. Rendement op eigen vermogen
 2. Percentage omzet in service(contracten)
 3. Percentage verkoopkosten
 4. Percentage ICT kosten
 5. Percentage opleidingskosten
 6. Omzet per medewerker
 7. Percentage directe loonkosten
 8. Percentage flexibele personeelskosten
 9. Ziekteverzuim
 10. Percentage succesvolle offertes
 11. Betalingstermijn debiteuren
 12. Garantiekosten nieuwe opdrachten
 13. Percentage overuren
 14. Autokosten

Downloads & producten

De NVKL heeft een aantal tools ontwikkeld die voor alle leden te gebruiken zijn. Klik hier voor het volledige overzicht.

Vind een NVKL-lid

Op zoek naar een erkend installateur of leverancier? Zoek per categorie of bij u in de buurt. Ga naar onze bedrijvengids.