Arbo

Arbo2018-06-11T13:16:59+00:00

Arbo

Veilig en gezond werken is belangrijk. De overheid stelt doelen vast voor de mate waarin werknemers moeten worden beschermd. Werknemers en werkgevers maken vervolgens samen afspraken over hoe deze doelen op het gebied van veilige en gezonde arbeidsomstandigheden worden bereikt.

Voor onze branche wordt dit geregeld door de sociale partners van de Installatie- en Isolatiebranches en Koude- en Luchttechniek. Deze partijen, de werkgeversorganisaties NVKL, Uneto-VNI en VIB, de werknemersorganisaties FNV Bondgenoten, CNV Bedrijvenbond en De Unie werken nauw samen aan de Arbocatalogus.

hulpmiddelen

In het samenwerkingsverband I&I Mens en Werk zijn hulpmiddelen gemaakt die u als werkgever helpen te voldoen aan de Arbowetgeving. Een aantal tools vindt u op deze pagina. Alle beschikbare informatie en producten die ontwikkeld zijn, kunt u vinden op de website van I&I Mens en Werk.

Naar I&I Mens en Werk

verzuimloket

De NVKL werkt samen met ArboNed. ArboNed biedt ondersteuning bij preventie, verzuim, re-integratie én het gezond en fit houden van werknemers. Uw vakmensen zijn immers onmisbaar. Dat kan u jaarlijks een flinke besparing in verzuimkosten opleveren. ArboNed heeft kennis van koudetechniek en klimaatbeheersing, kent onze uitdagingen en heeft ruime ervaring in de branche.

➠ Naar ArboNed

helpdesk

Zijn uw vragen nog niet beantwoord?

Arbonieuws

Hulpmidddelen

  • Branche RI&E 
    Voor de bedrijven in de installatie- en isolatiebranches is er een nieuw en erkend standaardmodel van de bedrijfs-RI&E. Met een digitaal stappenplan kan de erkende branche-RI&E eenvoudig en zonder kosten worden ingevoerd.
  • Project RI&E
    Naast de nieuwe branche-RI&E is er nu ook de project-RI&E voor de bedrijven in de installatie- en isolatiebranches. Met dit digitale instrument kunnen ook de risico’s op projectlocaties op een goede en eenvoudige manier in kaart worden gebracht.

Downloads & producten

De NVKL heeft een aantal tools ontwikkeld die voor alle leden te gebruiken zijn. Klik hier voor het volledige overzicht.

Vind een NVKL-lid

Op zoek naar een erkend installateur of leverancier? Zoek per categorie of bij u in de buurt. Ga naar onze bedrijvengids.