Arbo

Veilig en gezond werken is belangrijk. De overheid stelt doelen vast voor de mate waarin werknemers moeten worden beschermd. Werknemers en werkgevers maken vervolgens samen afspraken over hoe deze doelen op het gebied van veilige en gezonde arbeidsomstandigheden worden bereikt.

Voor onze branche wordt dit geregeld door de sociale partners van de Installatie- en Isolatiebranches en Koude- en Luchttechniek. Deze partijen, de werkgeversorganisaties NVKL, Uneto-VNI en VIB, de werknemersorganisaties FNV Bondgenoten, CNV Bedrijvenbond en De Unie werken nauw samen aan de Arbocatalogus.

Hulpmiddelen

In het samenwerkingsverband I&I Mens en Werk zijn hulpmiddelen gemaakt die u als werkgever helpen te voldoen aan de Arbowetgeving. Alle beschikbare informatie en producten die ontwikkeld zijn, kunt u vinden op de website van I&I Mens en Werk.

Verzuimloket NVKL

De NVKL werkt samen met ArboNed. ArboNed biedt ondersteuning bij preventie, verzuim, re-integratie én het gezond en fit houden van werknemers. Uw vakmensen zijn immers onmisbaar. Dat kan u jaarlijks een flinke besparing in verzuimkosten opleveren. ArboNed heeft kennis van koudetechniek en klimaatbeheersing, kent onze uitdagingen en heeft ruime ervaring in de branche. Hier vindt u meer informatie.

Direct inzicht in uw arbobeleid

Een goed arbobeleid kan veel opleveren. Weet u of u voldoet aan alle wettelijke verplichtingen, welke risico’s u loopt en wat u moet regelen als uw werknemers ziek worden? Speciaal voor leden van de NVKL introduceert ArboNed de gratis NVKL Goed geregeld check. In een paar minuten vult u de online vragenlijst in. U ontvangt direct advies over hoe u uw arbobeleid nog beter kunt regelen.

Doe de NVKL Goed geregeld check: www.arboned.nl/NVKL.

Branche RI&E

Hulpmiddelen toolboxmeetings

Praktijkdagen Veilig werken

Nieuwsberichten Arbo