15 april 2021 1 min

Duitsland heeft Nederland per 6 april opnieuw tot hoogrisicogebied uitgeroepen. Er gelden strenge inreisbeperkingen. Vanaf deze datum moet je bij binnenkomst in Duitsland een negatieve coronatest tonen, die niet ouder is dan 48 uur. Het testcertificaat moet in het Engels, Frans of Duits zijn. Als geen negatieve coronatest overlegd kan worden, moet je je in Duitsland preventief laten testen op corona.

Er zijn drie certificaten toegestaan:

PCR-test
Sneltest
Onder toezicht gedane zelftests (bijvoorbeeld bij werkgevers)

Voor vertrek moet je je ook verplicht registreren. Na aankomst volgt vijf dagen thuisisolatie.

Als geen negatieve coronatest overlegd kan worden, moet je je in Duitsland preventief laten testen op corona en moet hij/zij 10 dagen in quarantaine gaan. De quarantaine kan worden opgeheven als de coronatest negatief is. Niet alle deelstaten voeren echter hetzelfde coronabeleid en dat leidt ook tot regionale verschillen tussen de regels voor thuisisolatie.

Meer informatie vind je op de volgende website:

Nederland Wereldwijd (Nederlands)
Rijksoverheid (Nederlands)

Kijk ook op deze site voor meer informatie:

Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken (Duitse taal)
Duitse ministerie van Gezondheid (Duitse taal)

Uitzonderingen

De test- en quarantaineregels gelden niet voor reizigers die op doorreis zijn naar een ander land.
Grenswerkers die op 6 april 2021 of later naar Noordrijn-Westfalen of Nedersaksen gaan, zijn verplicht om dagelijks een corona testuitslag te laten zien. Alleen als je dagelijks terug naar Nederland gaat, hoef je je niet te registreren. Houd er rekening mee dat de situatie van de ene op de andere dag kan wijzigen.
Specifieke informatie over de inreisbepalingen voor de grenspendelaars in deze deelstaten lees je in de verordening van de deelstaat Nedersaksen of Noordrijn-Westfalen (informatie in het Duits).
Om te bewijzen dat sprake is van grensarbeid, is een werkgeversverklaring dat een werknemer in loondienst is en een recente loonstrook voldoende. In principe is hier sprake van vrij bewijs. Als je een min of meer ‘officieel’ document voor grensarbeid wilt hanteren, kun je gebruik maken van het Engelstalige formulier dat ook bij grensarbeid naar België geldig is.

Let op: het laten afreizen van medewerkers naar een risicogebied kan invloed hebben op de dekking van de verzekeringen die je hebt afgesloten. Voor de voorwaarden kun je contact opnemen met je verzekeraar.

Bron: FME

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?