18 februari 2021 1 min

Ondanks corona werken we door. Maar hebben jullie je bouwplaats goed op orde? Want blijven doorwerken kunnen we alleen als we uitbraken van het coronavirus weten te voorkomen. Zorg er daarom voor dat je personeel zich houdt aan de basismaatregelen en dat je bouwplaats coronaproof is. Hoe doe je dat?
Daarvoor zijn onderstaande tips samengesteld. Deze tips zijn een aanvulling op de basismaatregelen. Deze vind je in het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ voor de sectoren Bouw & Techniek.

Tip 1 Voldoende ruimte in de keet
Is er voor iedereen voldoende gelegenheid om te pauzeren op 1,5 meter afstand? Is dit niet het geval? Regel een extra keet.

Tip 2 Stromend water en zeep
Een dixie zonder stromend water en zeep kan echt niet, zeker niet in deze tijd. Wees creatief, bedenk een oplossing, ook als de omstandigheden uitdagend zijn.

Tip 3 Stel een coronaverantwoordelijke aan
Wie is de coronaverantwoordelijke op de bouwplaats? Geen aanspreekpunt = geen duidelijkheid. Op iedere werklocatie moet een coronaverantwoordelijke aangesteld zijn.

Tip 4 Schoon toilet
Houd de toiletten goed schoon om het coronavirus geen kans te geven.

Tip 5 Vragen? Raadpleeg je bedrijfsarts
Werknemer met klachten? Raadpleeg je bedrijfsarts. Die kan ook aangeven wat je als werkgever zelf kunt doen.

Blijven doorwerken? Check je bouwplaats! Kijk voor meer informatie op de FAQ-pagina van de Helpdesk Corona Bouw & Techniek en zoek op trefwoord.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?