21 januari 2021 1 min

Veel mensen werken al maandenlang dagelijks vanuit huis. Dit is een uitzonderlijke situatie die nog lange tijd kan duren. Voor kantoormedewerkers zal thuiswerken de norm blijven. Dit zorgt voor ergonomische uitdagingen, zoals nek- en schouderklachten, maar ook psychisch is er een zorgelijk effect te zien.

Met de checklist ‘Gezond en vitaal thuiswerken’ van onze voorkeursleverancier ArboNed kunt u direct zien of u alles rond thuiswerken goed heeft geregeld. Hoe meer vinkjes u zet, hoe meer uitval door thuiswerken u voorkomt.

Zorgplicht als werkgever
Als werkgever moet u volgens de Arbowet elke arbeidsplaats in zijn arbobeleid betrekken. Ook de thuiswerkplek. Als werkgever moet u nagaan of de thuiswerkplek bijvoorbeeld ergonomisch is ingericht.

Bent u als werkgever ‘gedwongen’ door de coronamaatregelen om thuiswerken te faciliteren? Dan kan niet worden verwacht dat u direct de juiste spullen heeft voor iedereen of heeft gecheckt of alle werknemers goede werkplekken hebben. Uw zorgplicht geldt echter nog steeds. De checklist van ArboNed helpt u om aan uw zorgplicht te voldoen.

Download de checklist

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?