25 mei 2020 1 min

De installatie sector heeft het RIVM gevraagd of het coronavirus zich via de lucht kan verspreiden? In dat geval zou een aanpassing van het ventilatiesysteem de verspreiding van het virus kunnen tegengaan.
Verspreiding van corona via de lucht is niet aangetoond
Volgens het RIVM is niet aangetoond dat het coronavirus zich via de lucht verspreidt. Het instituut baseert die uitspraak op de huidige inzichten. Volgens het RIVM zijn er dus ook geen aanwijzingen dat ventilatiesystemen een rol hebben gespeeld bij de verspreiding van het virus. Het RIVM concludeert dat het aanpassen van ventilatiesystemen niet nodig is voor de bestrijding van het coronavirus.
Geldende richtlijnen en onderhoudsinstructies volgen
Het RIVM benadrukt dat goede ventilatie belangrijk is en blijft. Niet om daarmee de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar wél om een prettig en gezond binnenklimaat te creëren. Installateurs zouden daarom de geldende richtlijnen en onderhoudsinstructies moeten volgen. In tijden van corona, maar óók daarna.
Duidelijke uitspraak van het RIVM
Techniek Nederland en NVKL zijn voor nu tevreden met de duidelijke uitspraak van het RIVM. Hiermee kunnen de bedrijven hun klanten correcte en feitelijke informatie geven.

Het RIVM komt op korte termijn nog met een apart advies over sportscholen en zangkoren.

Lees de uitspraak van het RIVM over verspreiding via de lucht en ventilatiesystemen

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?