29 april 2020 1 min

Bent u een startup, scale-up of innovatief mkb-er of een mkb-er zonder kredietrelatie bij een bank, dan kunt u in aanmerking komen voor de Corona-OverbruggingsLening (COL). De aanvraag voor de lening kunt u doen vanaf 29 april bij een van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROMs).

Op de overkoepelende website van ROM’s staan twee handige pagina’s:

Aanleverspecificaties
Informatie en Q+A

GA NAAR HET AANVRAAGPORTAAL

 

Leningen onder gunstige condities
De Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) gaan de overbruggingsleningen op verzoek van het kabinet onder gunstige condities verstrekken. De bedragen van de leningen variëren tussen de € 50.000,- en € 2 miljoen. Bij bedragen boven de € 250.000,- wordt er 25% cofinanciering verwacht van de aandeelhouders of andere investeerders.

Er wordt een uniform rentetarief gehanteerd van 3% en de looptijden zijn toegesneden op de doelgroep. Meer info over de condities staat in de Q&A. Streven is om aanvragen onder de € 500.000,- binnen vier tot negen werkdagen te beoordelen en af te handelen. Voor aanvragen boven de € 500.000,- is het streven om binnen drie werkweken tot een definitief besluit te komen.
Noodinstrument
De COL is nadrukkelijk een noodinstrument in verband met de economische situatie als gevolg van de Covid19-uitbraak. Dit betekent dat je moet aantonen dat je deze lening nodig hebt vanwege de huidige economische situatie, maar dat je bedrijf in principe wel een duurzaam en gezond toekomstperspectief heeft. Ook moet je  kosten reducerende maatregelen hebben genomen die je op dit moment redelijkerwijs van ze mag verwachten.

Bron: FME

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?