22 april 2020 1 min

Dochterondernemingen van bedrijven kunnen waarschijnlijk binnenkort ook aanspraak maken op de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW-regeling). De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen, waarin zij het kabinet vraagt om het zogenoemde ‘concerncriterium’ aan te passen.

Nu is het nog zo dat de omzetdaling van de gehele bedrijfsgroep de basis is van de subsidie, waardoor afzonderlijk stilliggende bedrijven geen tegemoetkoming kunnen krijgen, omdat het omzetcriterium van -20% niet wordt gehaald. Onbedoeld kan dit leiden tot verlies van werkgelegenheid en reorganisaties.

Uit een poll die FME onlangs deed en waaraan 1.000 FME bedrijven deelnamen, bleek dat een deel van de middelgrote industrie (mki) bedrijven daarom nu niet in aanmerking komt voor de NOW-regeling.  FME heeft de afgelopen weken aandacht voor dit probleem gevraagd in gesprekken met bewindspersonen en in de FME-agenda Coronacrisis: Hoe nu Verder – maatregelen voor de technologische industrie.

De motie die gisteravond in de Tweede Kamer is aangenomen helpt met name grote mki-bedrijven om hun personeel in dienst te kunnen houden. FME vraagt het kabinet haast te maken met het aanpassen van de NOW-regeling.

Lees hier het persbericht (06.04.2020)

Bron: FME

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?