17 maart 2020 1 min

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, heeft besloten de verruiming van de BMKB-regeling versneld open te stellen. Hierdoor kunnen banken makkelijker en sneller krediet verstrekken en kunt u als mkb-bedrijf eerder en meer geld lenen.

BMKB-regeling
Bedrijven kunnen in liquiditeitsproblemen komen als gevolg van het coronavirus. De aangekondigde verruiming van de BMKB-regeling zorgt ervoor dat de overheid voor een deel borg staat voor mkb-bedrijven die een lening willen afsluiten (bij bijvoorbeeld een bank), maar aan de financier niet genoeg zekerheden kunnen bieden. Startende en innoverende bedrijven kunnen rekenen op extra gunstige voorwaarden. Lees verder

Voorbeeld bedrijfsprotocol technologische industrie

Omdat er veel vraag naar was hebben we een voorbeeld bedrijfsprotocol gemaakt voor bedrijven die in de technologische industrie werken.
Download dit voorbeeld en pas het aan voor uw eigen bedrijf
Download ook het meest actuele bedrijfscontinuïteitsplan van HumanTotalCare met daarin handige (hygiëne)maatregelen die u als bedrijf kunt nemen.

FAQ over het coronavirus
De pagina veelgestelde vragen wordt meerdere keren per dag aangevuld met antwoorden op vragen die wij ontvangen. Een paar vragen die vandaag zijn toegevoegd zijn:

Moet ik mijn bedrijfsrestaurant nu ook sluiten, omdat de horeca moet sluiten?
Bent u als bedrijf verplicht de WW-uitkering over niet-gewerkte uren aan te vullen tot 100% van het salaris, als werktijdverkorting wordt verleend?
Wat als u in een cruciale beroepsgroep werkt, maar uw partner niet? Mag uw kind dan naar school?

Raadpleeg deze pagina dus regelmatig voor antwoorden op jouw vragen.

Meld- en informatiepunt
Via ons meld- en informatiepunt delen we alle praktische informatie over hoe organisaties om kunnen gaan met het coronavirus, en bijvoorbeeld welke regelingen er zijn. Houd deze pagina in de gaten. Heeft u een vraag, dan kunt u deze hier ook stellen. In de lobby zijn wij bovendien ook druk bezig om voor goede noodmaatregelen te zorgen. Laat ons weten waar jullie behoefte aan hebben, dan nemen we dit mee.

Meer informatie
Neem contact op met het FME Serviceteam. Zij zijn het beste bereikbaar via de e-mail: fmeserviceteam@fme.nl. Het FME Serviceteam is elke werkdag van 08.00 – 17.30 uur beschikbaar.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?